שמים את הגבינה במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים במשך 2 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הריבה ומפעילים את המכשיר לזמן קצר, רק עד שהיא מתערבבת בגבינה.
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את השוקולד, הליקר ותמצית הוניל ומערבבים. מאכסנים במקרר כשעתיים.
מחממים את הסוכר והמים במחבת וממיסים עד שנוצר קרמל בגוון חום בהיר. מוסיפים את החמאה ומבשלים מעט. מצרפים את האפרסקים ומבשלים במשך 5 דקות, או עד שהם מתרככים.
מחלקים את האפרסקים לקערות הגשה אישיות (2 חצאים לכל קערה) ומקררים במקרר כשעה.
מחלקים את קרם הריקוטה בין הקערות כך שיכסה את האפרסקים ומגישים.