חותכים את בסיס הכרוב ובעזרת סכין חדה מסלקים את הגזע הלבן. חולטים את הכרוב בשלמותו עד שהוא מתרכך, מקררים במי קרח ולאחר מכן מפרידים את העלים.
מערבבים בקערה את האורז והירקות ומתבלים במלח, פלפל, סוכר וחומץ.
ממלאים את עלי הכרוב: מניחים אורז לרוחב העלה, בחלקו התחתון, מקפלים את צדי העלה מעל המלית ומגלגלים את העלה לגליל. חשוב לא להדק, על מנת להשאיר לאורז מקום להתנפח. מסדרים את עלי הכרוב הממולאים זה ליד זה בסיר.
בסיר קטן ממיסים את הסוכר והדבש לצבע קרמל בהיר, מוסיפים בזהירות את הנוזלים, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים את הרוטב לסיר, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה.