קולפים את העגבניות. הן לא אוהבות להתקלף, לכן חולטים אותן לדקה במים רותחים ומיד הן נעתרות. קוצצים אותם, מניחים בקערה.
קוצצים את הפלפלים דק דק וכותשים את השום, מניחים בקערה, ומניחים בה גם את כל המצרכים האחרים ומערבבים היטב.
מעבירים בבלנדר, בערך שליש מתכולת הקערה בכל פעם, עד שמתקבלת משחה חלקה וניחוחית. מצננים היטב, רצוי בפריזר, לפחות שעתיים, ומגישים. המהדרים מוסיפים לגספצ'ו צלוחיות קטנות ובהם פלחי מלפפונים קטנים, עוד פלפל אדום קצוץ, בצל קצוץ וקרוטונים ביתיים.