ynet - עוגת מוס שוקולד מריר ושוקולד לבן - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  עוגת מוס שוקולד מריר ושוקולד לבן / רוני ונציה

עוגת מוס שוקולד בשני צבעים, חגיגית ומרשימה, והעיקר - ללא אפייה. מוס שוקולד מריר כהה וקליל מתמזג מצויין עם מוס שוקולד לבן, מתקתק מעט, מעל לבצק פירורי ביסקוויטים שוקולד. הניגוד שבין שני המוסים מבליט את טעמו של כל אחד מהם. העוגה דורשת השקעה, אבל כיוון שמכינים אותה בשלבים, העבודה נעשית קלה יותר.

ציון גולשים:  (89 מדרגים)
חומרים
לבצק:
1/4 1 כוסות פירורי ביסקוויטים שוקולד "פתי בר" (125 גרם)
75 גרם חמאה מומסת, מצוננת
למוס שוקולד מריר:
350 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
1/2 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות מים חמים
1/4 כוס רום כהה או ליקר תפוזים משובח
2 ביצים מופרדות
1 קורט מלח או 1/4 כפית קרם טרטר
2 כפות סוכר
3/4 מכל שמנת מתוקה
למוס שוקולד לבן:
250 גרם שוקולד לבן קצוץ לשבבים דקים
4 כפות מים
2 כפות ליקר אגוזים "פרנג'ליקו" או "גרנד מרנייה"
1/2 1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה

כלים: תבנית קפיצית בקוטר 25 ס"מ, משומנת בתחתית

  1.  מכינים את הבצק: בקערת מעבד-מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מהדקים לתחתית התבנית בשכבה אחידה, ומצננים במקרר. 
    מכינים את מוס השוקולד המריר: ממיסים את הקפה ב2- כפות מים חמים. מצננים בצד. ממיסים את השוקולד, עם הקפה המומס הצונן והליקר בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומניחים מעט לצינון.
  3.  מוסיפים את החלמונים תוך כדי עירבוב במקצף, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה. 
    בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים בהדרגה 2 כפות סוכר ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב וגמיש. 
  4. מקפלים 1/4 מהחלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד כדי שתהיה קלילה יותר. יוצקים את כל שארית החלבונים מעל לתערובת השוקולד (מבלי לקפל). 
  5. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, אבל רכה וגמישה. יוצקים את הקצפת מעל לחלבונים ולתערובת השוקולד. מקפלים הכל יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  6. יוצקים את המוס מיד מעל לבצק שבתבנית, ומצננים במקרר כמה שעות עד שהמוס יציב.
  7.  מכינים את מוס השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד עם המים והליקר בקערה מעל לסיר עם אדים תוך עירבוב רצוף עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מצננים מעט. 
  8. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן הפושרת. יוצקים את המוס מעל למוס השוקולד המריר. 
  9. מכסים ומצננים כמה שעות עד שהמוס יציב.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©