ynet - עוגת מלכת שבא - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  עוגת מלכת שבא / רוני ונציה

עוגה צרפתית קלאסית, וכמו רוב עוגות השוקולד הצרפתיות, היא איננה גבוהה, ובעלת מרקם נהדר, רך ולח, שבו טעם השוקולד מורגש בכל עוצמתו. סוד הצלחתה טמון בכך שלא אופים אותה ממש עד הסוף, ולכן היא נשארת רכה ולחה מבפנים. הצרפתים קראו לה על שם מלכת שבא, שמלכה על ארץ תימן, כי משערים שהיתה יפהפייה כהת עור. אפשר לצפות אותה בציפוי שוקולד, ואפשר גם להגישה ללא ציפוי, עם קקאו או אבקת סוכר מעל.

ציון גולשים:  (42 מדרגים)
חומרים (10 מנות)
175 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות ברנדי או רום
4 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה
1/4 כוס קמח
1 קורט מלח
לציפוי שוקולד (לא חובה):
175 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה
כלים:
תבנית אפייה קפיצית בקוטר כ 23 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  2. בקערה קטנה שמים את השוקולד עם החמאה וממיסים מעל לסיר עם אדים (באן מארי) על אש נמוכה, תוך עירבוב, עד שהתערובת נמסה וחלקה. מסירים מהאש ומוסיפים את הברנדי.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד, השקדים והקמח, ומניחים בצד.
  4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות בינונית, עד שמתקבל קצף לבן ורך. מוסיפים בהדרגה את 1/3 כוס הסוכר שנותרה, ומקציפים במהירות גבוהה, עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
  5. מערבבים כ 1/4 מכמות החלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד כדי שתהיה קלילה יותר. מקפלים פנימה את קצף החלבונים שנותר.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים כ30- דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים ודביקים (מרכז העוגה אינו צריך להיות יבש מדי או נוזלי מדי).
  7. מצננים את העוגה צינון מלא בתוך התבנית מעל לרשת (העוגה צונחת מעט במרכז ונוצרים סדקים על פניה), משחררים את התבנית והופכים את העוגה על צלחת גדולה (ניתן ליישר את העוגה בעזרת סכין משוננת).
  8. מכנים את הציפוי: שמים את השוקולד והשמנת המתוקה בקערה בינונית, וממיסים מעל לסיר עם אדים תוך עירבוב. מסירים מהאש ומניחים לצינון. כשהתערובת פושרת אך עדיין נוזלית, יוצקים אותה אל מרכז העוגה, ובעזרת מרית מתכת ארוכה מצפים את פני העוגה וצידיה. מניחים לייצוב בטמפרטורת החדר.
    אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם קצפת או רוטב וניל.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©