ynet - קרפצ'יו בקר עם צלפים ורוקט - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  קרפצ'יו בקר עם צלפים ורוקט / אריק חכימי

בשיטה המתוארת בהמשך, קל מאוד להכין את המנה המפורסמת והטעימה הזאת. נכון שמדובר בבשר חי, אלא שהשמן, החומץ ומיץ הלימון המשמשים לתיבולו בעצם "מבשלים" אותו קצת. חשוב מאוד להשתמש בבשר טרי, איכותי ומיושן, מהחלקים האחוריים של הבקר. הנתחים המומלצים הם סינטה ופילה. הפילה יקר יותר, נקי משומן ונחשב למשובח יותר. הסינטה, לעומת זאת, חביבה על רבים במנה זו משום היותה "בשרית" יותר.

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

ציון גולשים:  (43 מדרגים)
חומרים (8 מנות)
700 גרם נתח בשר בקר נקי משומן (פילה או סינטה)
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית משובח
200 גרם עלי רוקט (ארוגולה, גרגיר),שטופים ומיובשים היטב
מלח ופלפל
7 כפות צלפים
200 גרם גבינת פרמזן (אם רוצים), פרוסה בקולפן ירקות או מגוררת גס
בגט או לחם טרי (וחמאה, אם רוצים)
אופן ההכנה
  1. יום לפני ההגשה עוטפים את נתח הבשר ברדיד אלומיניום או בניילון נצמד, מהדקים ומאחסנים במקפיא כ-40 דקות, כך שהבשר יקפא חלקית.
  2. מסירים את הניילון ובעזרת סכין חדה פורסים את הבשר לפרוסות דקות ככל האפשר. מניחים את הפרוסות זו על זו, בין יריעות ניילון, ומשטחים אותם על ידי חבטות קלות בפטיש שניצלים או בתחתית של כוס.
  3. מסדרים את הפרוסות בצורת מניפה על צלחות אישיות או על צלחת גדולה. מכסים את הצלחות בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד חצי שעה לפני ההגשה.
  4. טורפים את החומץ, מיץ הלימון והשמן ושומרים בצנצנת.
  5. להגשה: מתבלים את עלי הרוקט בחצי מכמות הרוטב ומניחים תלולית של עלים במרכז כל צלחת. בוזקים על הבשר מעט מלח ופלפל ויוצקים מעט מהרוטב. מפזרים צלפים ופרמזן (אם רוצים) ומגישים עם לחם לבן או בגט וחמאה (אם רוצים).

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©