יש להכין מנה זו בסיר אידוי המורכב משני חלקים, או בסיר ובתוכו שושנת אידוי.
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(44 מדרגים)
חומרים
10 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לרבעים
1 גבעול רוזמרין
1 עלה דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
יוצקים מים לחלק התחתון של הסיר, עד למרחק 5 ס"מ מחלקו העליון. מוסיפים את הרוזמרין ועלה הדפנה ומביאים לרתיחה.
מניחים את תפוחי האדמה בחלקו העליון של הסיר (המחורר) ומתבלים במלח ובפלפל. כשהמים רותחים מניחים את החלק העליון על גבי הסיר ומכסים. מנמיכים את הלהבה לבעבוע קל ומבשלים כ 30 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.