ynet - טארט מישמשים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  טארט מישמשים / רוני ונציה

כדאי לנצל את עונת המישמשים הקצרצרה להכנת טארט קייצי. המישמשים החמצמצים משתלבים נהדר עם קרם שקדים מתוק, עשיר ומעודן. ניתן להכין בתבנית לטארט גדולה או בתבניות אישיות.

ציון גולשים:  (30 מדרגים)
חומרים
לבצק:
2 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
3 כפות מים קרים
לקרם השקדים:
1/3 1 כוס שקדים מולבנים (125 גרם)
1/2 כוס סוכר + 1 כף (120 גרם)
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים
4 כפות קמח
1/2 1 כפות ליקר אמרטו
לעוגה:
700 גרם משמשים בינוניים בשלים אך מוצקים, חתוכים לרבעים
כלים:
תבנית משומנת לטארט בקוטר כ28- ס"מ (או 6 תבניות אישיות משומנות לטארט בקוטר 12 ס"מ, עם תחתית נשלפת)
אופן ההכנה

  1.  בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר וקליפת הלימון - ומערבבים בעזרת להב המתכת. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק בגודל אפונה קטנה. 
    מוסיפים את החלמון והמים, ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים ומצננים כ30- דקות במקרר. 
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
    מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול (או ל6- עיגולים לטארטים אישיים) בעובי 3 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית והדפנות. מחוררים את הבצק במזלג, ומצננים במקרר במשך 30 דקות. 
  3. מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים מעליו שעועית יבשה שתשמש כמשקולת, כדי שהבצק לא יתנפח. אופים אפייה חלקית כ15- דקות, עד שהבצק נראה יבש במקצת וצבעו בהיר מאוד. מצננים על רשת.
    מכינים את קרם השקדים: בקערת מעבד מזון טוחנים את השקדים והסוכר לאבקה. מוסיפים את החמאה ומקציפים, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 
  4. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות נמוכה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקמח והליקר, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת.
  5. מרכיבים את העוגה: משטחים את קרם השקדים מעל לבצק שבתבנית (או התבניות האישיות). אופים 15-10 דקות בחום בינוני (175 מעלות), עד שהקרם מתייצב מעט והוא זהוב בהיר. מוציאים מהתנור, ומייד תוקעים את רבעי המשמשים בעדינות מעל לקרם השקדים האפוי, כשהם ניצבים עם החוד כלפי מעלה.
  6. אופים עוד 30-20 דקות או עד שהקרם מזהיב, הבצק זהוב שחום וקצוות המשמשים שחומים מעט. מצננים על רשת.

    אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת בצד.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©