ynet - סופלה תפוזים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  סופלה תפוזים / רוני ונציה

קינוח מרשים, אלגנטי וחגיגי מאוד, שזוכה לקריאות התפעלות עם הגשתו לשולחן. תפוח וגבוה, פריך ויבש מבחוץ, קרמי ולח מבפנים, בטעם תפוזים ובניחוח הליקר המשובח "גראן מרנייה".

ציון גולשים:  (10 מדרגים)
חומרים (5 מנות)
3/4 כוס חלב
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2 חלמונים
2 כפות סוכר
1/4 כוס קמח
4 כפית ליקר תפוזים "גראן מרנייה"
2 כפיות מיץ לימון טרי
להרכבת הסופלה:
חמאה מומסת
1 כפית סוכר לכל תבנית
3 חלבונים
קורט מלח
כף סוכר
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
4-6 תבניות סופלה אישיות, חסינות חום, בקוטר 9 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  מכינים את תערובת הבסיס: שמים את החלב בסיר עם קליפות הלימון והתפוז, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש, מכסים ומניחים בצד כ 10 דקות לספיגת טעמים.
  2. בקערת מתכת בינונית מקציפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב. יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמונים, לאט ובהדרגה, תוך ערבוב רצוף.
  3. מניחים את הקערה עם תערובת החלמונים על סיר עם אדים (באן מארי), ומבשלים תוך ערבוב רצוף במקצף ידני עד שהיא סמיכה וחלקה (יש להיזהר שתחתית הקערה לא תיגע במים). מסירים מהאש, ומוסיפים את הליקר ואת מיץ הלימון. מכסים ביריעת ניילון צמודה לתערובת (למניעת היווצרות קרום), ומניחים במקרר עד שהתערובת קרה. חשוב להביאה לטמפרטורת החדר לפני שמסיימים את הכנת הסופלה. 
  4. מרכיבים את הסופלה: מברישים את התחתית והדפנות של תבניות הסופלה במעט חמאה מומסת. מפזרים מעט סוכר, ומטלטלים כל תבנית כדי שהסוכר יתפזר בתוכה באופן אחיד. 
  5. לפני ההגשה מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). 
  6. בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף. מוסיפים 1 כף סוכר ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת הבסיס, ואז מקפלים את יתרת הקצף, עד לקבלת תערובת אחידה. 
  7. יוצקים בזהירות את התערובת לתוך התבניות, וממלאים אותן כמעט עד סופן. מניחים את התבנית על תבנית אפייה גדולה ושטוחה, ואופים במרכז התנור 13-15 דקות, עד שהסופלה תפוח, צבעו זהוב שחום, ודפנותיו יציבות.

    אופן ההגשה: בוזקים על הסופלה אבקת סוכר ומגישים מיד.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©