ynet - פאי ריקוטה, צימוקים וקליפות הדרים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  פאי ריקוטה, צימוקים וקליפות הדרים / רוני ונציה

עוגה מעודנת זו מאופיינת במרקם וטעם מיוחדים לגבינת הריקוטה, שהיא הבסיס לעוגות גבינה איטלקיות. לגבינת הריקוטה טעם מתקתק, רך, עדין, בניחוח קל של אגוז שמתמזג בקלות עם טעמים אחרים. הפאי הפעם הוא קליל ורך, מבושם בלימון עם צימוקים וקליפות הדרים מסוכרות.

העוגה במיטבה 3-2 שעות אחרי האפיה. לאחר הקירור המרקם נעשה קצת יותר דחוס.

ציון גולשים:  (3 מדרגים)
חומרים
לבצק:
1.5 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך
2 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר רגיל
1/4 כפית קינמון
לעוגה:
1/3 כוס (50 גרם) צימוקים
1/4 כוס רום כהה
1/3 כוס (50 גרם) קליפות הדרים מסוכרות
100 גרם גבינת שמנת (24% שומן לפחות) בטמפרטורת החדר
450 גרם גבינת ריקוטה (אורדה)
1/4 כוס יוגורט רגיל (3% שומן)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים מופרדות
1 כפית גרירת לימון
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
4 כפות קמח
קורט מלח
תבנית קפיצית בקוטר של כ-25 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה

 

  1. הבצק: מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
  2. בקערת מעבר מזון שמים את האגוזים, 2 סוגי הסוכר והקינמון, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית דקה. מהדקים את התערובת באופן אחיד לתחתית התבנית. מניחים את התבנית בינתיים במקרר.
  3. העוגה: משרים את הצימוקים בתוך הרום כמה שעות או לילה קודם או שמחממים אותם עם הרום בסיר קטן מכוסה למשך שלוש דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש ומניחים בצד למשך 30 דקות לפחות. מסננים את הצימוקים מהרום לפני השימוש.
  4. שמים את גבינת הריקוטה בקערת מעבד מזון ומעבדים בקצרה למחית חלקה.
  5. בקערת מערבל מקציפים את גבינת השמנת עד לקבלת תערובת רכה וחלקה. מוסיפים פנימה את גבינת הריקוטה ואת היוגורט במהירות נמוכה, ומקציפים ביחד. כשהתערובת חלקה, מוסיפים פנימה את הסוכר, החלמונים, גרידת הלימון, מיץ הלימון והווניל, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים במהירות נמוכה ובהדרגה את הקמח. לבסוף, מוסיפים את הצימוקים המסוננים ואת קליפות ההדרים המסוכרות.
  6. בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב אבל לא יבש. מקפלים בעדינות את קציפת החלבונים אל תוך תערובת הגבינה והפירות. יוצקים את התערובת אל התבנית ומניחים את התבנית מעל לתבנית אפייה שטוחה.
  7. מניחים את התבניות בתנור, ואופים במשך כ-30 דקות, או עד ששולי העוגה תפחו מעט ומתחילים להזהיב. מרכז העוגה יהיה יציב למגע אבל רך ורועד, כשמזיזים מעט את התבנית. לאחר האפייה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד שעה, עם דלת סגורה. לאחר מכן, מניחים את העוגה לצינון מלא מעל לרשת. לאחר 2 שעות נוספות אפשר להגישה. שומרים את העוגה עטופה במקרר ומגישים אותה בטמפרטורת החדר. לא מומלץ להקפיאה.

 

 

 

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©