ynet - עוגת גבינה עם שוקולד לבן, רום וצימוקים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  עוגת גבינה עם שוקולד לבן, רום וצימוקים / רוני ונציה

שילוב מקורי ומיוחד לחג השבועות. לעוגה מרקם חלק וקטיפתי. אפייתה ב"אמבט" מים חמים (תבנית בתוך תבנית) ובחום איטי מונעת פיצוצים וסדקים, והעוגה יוצאת ישרה וחלקה. מכינים יום מראש.

ציון גולשים:  (9 מדרגים)
חומרים (12 מנות)
לבצק:
1/3 1 כוסות ביסקוויטים "פתי בר" בטעם שוקולד (125 גרם)
1 כף אבקת קקאו מנופה
75 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
1/2 כוס צימוקים כהים
1/3 כוס רום כהה
100 גרם שוקולד לבן משובח, קצוץ דק
700 גרם גבינת שמנת (30% שומן) בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמנת חמוצה (1 מיכל)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר כ 25 ס"מ, משומנת בחמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  2. מכינים את הבצק: בקערת מעבד-מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה. מוסיפים את אבקת הקקאו, ולבסוף מוסיפים את החמאה. מעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה, ומהדקים לתחתית התבנית.
  3. אופים כ-10 דקות ומצננים על רשת.
  4. מכינים את העוגה: מורידים את חום התנור ל 160 מעלות צלזיוס.
  5. עוטפים את תחתית התבנית בנייר אלומיניום עבה (או ב-2 שכבות של נייר אלומיניום רגיל) ומהדקים היטב מסביב.
  6. שמים את הצימוקים והרום בסיר קטן ומחממים מעט. מסירים מהאש, ומניחים בצד להשריה תוך כדי צינון.
    ממיסים את השוקולד הלבן בקערה מעל לסיר עם אדים (באן מארי).
  7. בקערת מערבל שמים את הגבינה והסוכר, ומקציפים במהירות בינונית עד שהתערובת קרמית וחלקה (מנקים את הדפנות והתחתית מדי פעם). מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל, ומקציפים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים זו לאחר זו, ומקציפים רק עד שכל ביצה נבלעת היטב בתערובת (הקצפת יתר של הביצים גורמת לפיצוצים וסדקים בעוגה).
  8. מקפלים פנימה את תערובת הרום והצימוקים, יוצקים את התערובת לתבנית הקפיצית, ומניחים אותה במרכז תבנית אפייה גדולה יותר. יוצקים מים חמים אל תוך התבנית הגדולה עד לגובה מחצית הדפנות של התבנית הקפיצית. מניחים בזהירות את 2 התבניות בתנור, ואופים כשעה ו-10 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב בהיר ומרכזה מעט יציב (העוגה מתייצבת תוך כדי צינון).
  9. מוציאים את התבניות מהתנור. מסירים בזהירות את התבנית הקפיצית ומניחים על רשת. מסירים את נייר האלומיניום. כשהעוגה צוננת לגמרי, עוטפים ומכניסים אותה בתבנית למקרר. מצננים במשך כל הלילה.
  10. אופן ההגשה: פורסים בעזרת סכין חדה, טבולה במים חמים ומיובשת. מקשטים בתלתלי שוקולד לבן.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©