ynet - עוגת שוקולד חגיגית - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  עוגת שוקולד חגיגית / מיכל לוי-אלחלל

עוגה עשירה, עדינה ומפוארת. ההכנה מורכבת קצת יותר (להכנה בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס''מ).

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

ציון גולשים:  (85 מדרגים)
חומרים
לבסיס:
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת קקאו (60 גרם)
1 כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
250 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
1/2 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות קפה נמס, מומס במעט מים חמים
למלית:
200 גרם שוקולד מריר
2 מכלים שמנת מתוקה
100 גרם אגוזי לוז (אם רוצים)
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
100 גרם אגוזי לוז טחונים (אם רוצים)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. מכינים את הבסיס: מנפים לתוך קערה את הקמח, הקקאו, המלח ואבקת האפייה.
  3. מקציפים את החמאה בקערת המיקסר עד שהיא מתרככת, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שהחמאה הופכת אוורירית והסוכר מתערבב בתוכה.
  4. מוסיפים כל ביצה בנפרד ומקצפים כדקה אחרי כל הוספה. מוסיפים את החומרים היבשים מהקערה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה והקפה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים כ 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
  6. מכינים את המלית: שוברים את השוקולד לקוביות. שמים בתוך סיר קטן יחד עם השמנת וממיסים תוך כדי ערבוב עד שהשמנת מגיעה לרתיחה. מסירים מהלהבה, מעבירים לכלי אחסון ומקררים כשעה וחצי במקפיא (אפשר להכין יום מראש ולאחסן במקרר).
  7. מקציפים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב. אם רוצים, קוצצים את האגוזים במעבד מזון ומוסיפים לקרם.
  8. מרכיבים את העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה ומורחים עליה שליש מהמלית. מכסים בשכבה השנייה ומצפים את כל העוגה בשארית המלית. מאחסנים במקפיא כ 3 שעות.
  9. מכינים את הציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות. שמים בסיר קטן יחד עם החמאה וממיסים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מוציאים את העוגה הקפואה מהמקפיא ויוצקים את הציפוי על מרכז העוגה כך שיגלוש לצדדים. מחליקים בזריזות על פני העוגה והדפנות בעזרת מרית (כשהעוגה קפואה הציפוי מתקשה עליה תוך כדקה). אם רוצים, מקשטים את הדפנות באגוזים הטחונים (מצמידים בעזרת הידיים) ומאחסנים במקרר.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©