מבקשים ממוכר הדגים להפריד את הדגים לנתחי פילה, ולשמור את האדרות והראשים בשקית נפרדת. אלה ישמשו להכנת ציר דגים לרוטב.
|
|
|
ציון גולשים: | | (10 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
8 דגי בס טריים, מופרדים לנתחי פילה |
4 כוסות יין לבן |
6 שיני שום קצוצות דק |
3 לימונים סחוטים |
פטרוזיליה קצוצה |
מלח ופלפל שחור גרוס טרי |
לציר: |
|
אדרות וראשי דגים שטופים היטב |
8 גזרים קטנים, מקולפים וחתוכים גס |
4 בצלים מקולפים וחתוכים לרבעים |
8 גבעולי סלרי קצוצים גס |
3 כרישות קטנות (החלק הלבן בלבד), קצוצות גס |
1/2 2 ליטר מים |
3 גבעולי רוזמרין |
3 גבעולי טימין |
8 גבעולי פטרוזיליה (קושרים את שלושתם בחוט) |
4 עלי דפנה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האדרות וראשי הדגים ומטגנים דקות אחדות על להבה בינונית. מוסיפים את הירקות ומטגנים 5 דקות נוספות בלי שישחימו.
- מוסיפים את המים, עשבי התיבול ועלי הדפנה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל ומבשלים כ 30 דקות ברתיחה עדינה מאוד.
- מסירים מהאש, מסננים ומחזירים את הנוזלים לסיר נקי. מביאים לרתיחה ומנקים שוב מקצף ושומן.
- מכינים את הדגים: יוצקים למחבת עמוקה 10 כוסות מציר הדגים. מוסיפים את היין, השום ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 2 דקות על להבה בינונית.
- מכניסים את נתחי הדגים לסיר כשהעור כלפי מעלה ומבשלים בבעבוע קל כ 3 דקות. הופכים את הדגים בעדינות ומבשלים 3 דקות נוספות.
- מוצאים את הדגים מהסיר ומסדרים 2 פילטים בכל צלחת. מרתיחים את הנוזלים שנותרו במחבת, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מתבלים במלח ופלפל ומצמצמים לשליש מהכמות. יוצקים את הרוטב על הדגים ומגישים.
הערה: כשמצמצמים את הרוטב אפשר להוסיף לנוזלים 2 כפות חמאה.
|
|
|
|