ynet - פאי אגסים כפרי - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  פאי אגסים כפרי / רוני ונציה

פאי אגסים כפרי נהדר, שמכינים באופן חופשי, ללא תבנית ובכל צורה שמתחשק. לפאי כפרי קסם מיוחד בזכות מראהו הטבעי והפשוט, שאינו נופל ביופיו ממראה של כל פאי אחר. הכנתו מהירה ופשוטה ורצוי לאפות אותו ממש לפני שהאורחים באים, או לפחות באותו יום, עם חימום קל לפני ההגשה.

ציון גולשים:  (33 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
לבצק:
1/3 1 כוסות קמח
4 כפיות סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/2 1 כפיות מים קרים
1/2 1 כפיות מיץ לימון טרי
1/3 כוס ריבת משמשים
2 כפיות ברנדי , "קלבדוס" או מים
2 כפיות חלב - להברשה
למלית:
4 אגסים גדולים, בשלים אך מוצקים, קלופים ומגולענים
2 כפות חמאה מומסת (30 גרם)
2 כפיות סוכר
כלים:
תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבצק: שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת מעבד-מזון
    ומערבבים בקצרה. 
  2. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה. מוסיפים את הביצה, המים ומיץ הלימון ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת גושי בצק.
  3. מעצבים את הבצק לעיגול שטוח, עוטפים ומצננים במקרר 30 דקות.
  4.  מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ30- ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה. מקפלים פנימה כ1- ס"מ מהבצק מסביב בשוליים, ומהדקים היטב לעיצוב הדפנות. בעזרת גב של סכין, מקשטים את השוליים בפסים אלכסוניים קטנים. 
  5. ממיסים את ריבת המשמש עם הברנדי בסיר קטן מעל לאש נמוכה תוך ערבוב. מברישים מעט מתערובת הריבה על תחתית הפאי (לאטימה). מברישים מעט חלב על השוליים. מצננים את הפאי בינתיים במקרר. 
    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). 
  6. חותכים את האגסים לרבעים ופורסים כל רבע אגס ל5- פרוסות דקות. מסדרים את פרוסות האגסים בעיגולים צפופים וחופפים, כשמתחילים בעיגול החיצוני.
  7. מברישים את החמאה המומסת מעל לאגסים ומפזרים את הסוכר מעליהם.
  8.  אופים כ25-30- דקות, עד שהבצק זהוב ופריך והאגסים רכים. 
  9. בתום האפייה מניחים את התבנית על רשת. ממיסים שוב את ריבת המשמש, ומייד מברישים אותה מעל לפרוסות האגסים ומעל לשוליים.

    אופן ההגשה: מגישים חם עם מעט קצפת בצד.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©