קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. שומרים את הגרעינים שהוצאו מהדלעת להמשך.
מאדים בסיר, בשמן זית, את השום ועלי המרווה מבלי שיישרפו. מוסיפים את הבצל, הכרישה, הסלרי והשומר הקצוצים, וכן את קוביות הדלעת והפלפלונים הקצוצים. מערבבים ומאדים עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים לסיר מרק צח או מים עד כדי כיסוי הירקות. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה קלה. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים עד שכל הירקות רכים.
מרסקים את המרק במעבד מזון ומחזירים לסיר נקי. מוסיפים עוד מרק או מים (אם יש צורך) כדי להגיע לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ומחממים שוב.
קליית הגרעינים (להגשה): בזמן שהמרק מתבשל, שוטפים היטב את גרעיני הדלעת שנשמרו, נפטרים מהסיבים ומפזרים את הגרעינים המנוקים בתבנית אפייה. מטפטפים על הגרעינים מעט שמן ומתבלים במלח.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) וקולים אותם 15-10 דקות. מדי פעם הופכים אותם עד שהגרעינים פריכים וזהובים. מספיגים על מגבת נייר.
הגשת המרק: יוצקים את המרק לקערות אישיות ומפזרים מעל גרעינים קלויים ופטרוזיליה קצוצה. טעים לטפטף על המרק גם מעט שמן זית משובח.