ynet - לזניה צמחונית - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פסטה
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  לזניה צמחונית / אנה וגנר

מדובר בהתעסקות די ממושכת. ראשית כדאי להכין את המלוי. הלזניה שלנו תהיה אדומה – ירוקה, ובין עלי הלזניה ינוחו שכבות של תרד וגבינה ושכבות של רוטב עגבניות. השכבה העליונה תהייה עשוייה עיגולי מוצרלה, ומעליה – רוטב בשמל.

ציון גולשים:  (164 מדרגים)
חומרים
2 חבילות דפי לזניה במשקל 250 גרם כל אחת
2 קופסאות עגבניות מרוסקות מאיכות טובה (בערך 600 גרם כל אחת)
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
1 כף רוטב פסטו או 20 עלי ריחן קצוצים דק
1 קילו תרד טרי, שטוף היטב ומנוקה מחול
250 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס
1/4 כוס שמן זית
3 כדורי גבינת מוצרלה טרייה
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
2 כוסות חלב
אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מילוי תרד וגבינה: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים בצל קצוץ אחד במחצית כמות השמן. דוחסים לתוך ההסיר את התרד, ממליחים ומפלפלים ומכסים במכסה. מנמיכים את האש, ונותנים לתרד להזיע בסיר עד שהוא מתרכך, בערך 5-6 דקות. מסננים מן הנוזלים וקוצצים את התרד כך שמתקבלת עיסה נאה של תרד ובצל. מניחים לה להתקרר מעט ומוסיפים לעיסה את גבינת הקשקבל במגוררת. מערבבים. אפשר להוסיף גם שתי ביצים, אבל לא מוכרחים.
  2. רוטב עגבניות: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים את הבצל השני בשמן הנותר, מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים – וכשהשום מתחיל להעלות ניחוח, מוסיפים את תכולת קופסאות העגבניות. לא שאנחנו אוהבים אוכל מקופסאות, אבל אלה פשוט טעימות יותר ברוטב. מה לעשות. מערבבים, מוסיפים מלח, פלפל, פסטו או עלי ריחו, מביאים לרתיחה, מוסיפים כוס מים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35-40 דקות בסיר לא מכובה, לצמצום הרוטב. בוחשים מדי פעם בכף עץ.
  3. רוטב בשמל: במחבת כבדה, רצוי טפלון, ממיסים את החמאה ומקפידים שלא תיחרך. זורים את הקמח לתוך המחבת ומערבבים היטב, שלא יווצרו גושים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החלב, בוחשים היטב, מבשלים על להבה נמוכה בערך 5 דקות. בוזקים מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון ממעל.
  4. לזניה: לבשל לפי ההוראות על גבי הקופסה, אך להקפיד ולהוסיף מעט שמן למים הרותחים, כדי שהעלים לא יידבקו. בתום הבישול, מסננים ומסדרים את העלים על מגבת מטבח נקייה ולחה. יש במעדניות ובמרכולים גם דפי לזניה מוכנים שלא צריך לבשל: בדקנו אותם, והם ממש בסדר.
  5. מעשה המרכבה: מחממים את התנור ל –180 מעלות. משמנים תבנית רבועה או מלבנית חסינת חום, מצטיידים במכחול עבה, טובלים אותו ברוטב בשמל ומורחים שכבה דקה שלו על קרקעית התבנית. ממלאים בשכבת עלי לזניה ומקפידים שלא יווצרו חורים בין העלים. שוטפים את המכחול, טובלים ברוטב עגבניות ומורחים שכבה נדיבה שלו על עלי הלזניה. שוב משטחים שכבת עלים, ומעליה מפזרים בנדיבות שכבה של תרד. שוב עלים, שוב שכבת תרד, שוב עלים, שוב שכבה דקה של רוטב עגבניות. חותכים את כדורי המוצרלה לפרוסות עגולות דקות ומסדרים מעל לשכבת העגבניות. מעל לכל המבנה המפואר, טובלים שוב את המכחול הנקי בבשמל ומסיימים בשכבת רוטב בשמל שתכסה היטב את הכל. עוטפים בנייר כסף ומשגרים לתנור. אופים 25 דקות, מורידים את נייר הכסף בזהירות ואופים עוד 4-5 דקות. בתיאבון.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©