מחממים את השמן בסיר גדול וכבד שאפשר להכניס לתנור מאוחר יותר. מוסיפים את השום ומשחימים. מוסיפים את העוף ומשחימים מכל הצדדים. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בקערה.
בשמן שנשאר, מטגנים את הבצל, הפלפל והעגבניות במשך 10 דקות מעל להבה בינונית. מוסיפים את אבקת הצ'ילי ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר את ציר העוף, השקדים, התבלינים וקליפת התפוז. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשל 30 דקות.
מוסיפים לסיר את השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס.
מחזירים את כרעי העוף לסיר, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות צלזיוס. אופים במשך שעה או עד שהעוף רך.