ynet - אוש-בכש - תבשיל כבש ואורז בוכארי - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 מנטו – כיסונים בוכאריים מאודים
 מרק בוכארי עם דושפרה

  אוש-בכש - תבשיל כבש ואורז בוכארי / איתמר דוידוב

אחד המאכלים העתיקים והמשעשעים של בוכרה, אם בישול משעשע אתכם, הוא האוש-בכש (אוש=אוכל), או בקיצור, בכש. זהו מאכל המבוסס על אורז המבושל בשק בד בסיר עם מי מלח, ולכן נקרא לעיתים גם חלתי-בכש כלומר, בכש בחלוק.

ציון גולשים:  (513 מדרגים)
חומרים
3 בצלים קצוצים קטן
500 גרם בשר כבש חתוך לקוביות של חצי ס"מ
5 כוסות אורז עגול שטוף היטב
2 חבילות כוסברה שטופה וקצוצה דק (ניתן להוסיף כוס נענע טריה קצוצה)
1.5 כפיות מלח
1/3 כוס שמן
לטכניקה העתיקה:
10 ליטר מים
2 כפות מלח
לטכניקה העכשווית:
5 כוסות מים
אופן ההכנה


בטכניקה העתיקה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה וממלאים לתוך שקית בד עמידה (עשויה בד גבינה חזק). קושרים את פתח השקית בחוזקה, אך משאירים רווח של 2 אצבעות בין הקשר לבין קצה השקית, כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח.
  2. מרתיחים 10 ליטר מים בסיר גדול. משרתחו המים, מוסיפים את המלח ומכניסים פנימה את השקית, מכסים ומבשלים שלוש שעות, מקפים את הקצף הנוצר על פני המים. הופכים מידי פעם.
  3. מוציאים את השקית מהסיר ומנגבים את הקצף שנדבק אליה. משחררים את פתח השקית ומנערים את האורז המבושל לקערה. מקפיצים את האורז הדחוס בעזרת כף ומגישים מיד.

 

בטכניקה עכשווית:

  1. בסיר בינוני, מחממים את השמן ומזהיבים בו את הבשר. אם הבשר דורש בישול ממושך, זה הזמן לאדות אותו עד שהוא כמעט מתרכך לחלוטין.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים, בלי להשחים, עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל, הכוסברה השטופה והנענע (אם משתמשים) ומכסים. מביאים לרתיחה. משרתחו המים, מוסיפים את האורז ומערבבים פעם אחת. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים שנית, מנמיכים להבה, מכסים במכסה ורצוי גם בכמה מגבות מטבח עבות. מבשלים 20-15 דקות. מסירים מכסה ומערבבים תוך כדי הקפצת האורז. מכסים שוב (ומכבים את האש) ומניחים ל-10 דקות לפני ההגשה.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©