ynet - לזניה עם בשר וגבינות - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פסטה
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  לזניה עם בשר וגבינות / אורן לוקסנבורג

שומרי הכשרות יכולים להכין את רוטב הבשמל ממרק בשר במקום חלב, ואת החמאה להחליף במרגרינה בטעם חמאה ויוותר על הגבינה הצהובה.

ציון גולשים:  (229 מדרגים)
חומרים (12 מנות)
250 גרם דפי לזניה
לבשר:
600 גרם בשר בקר טחון (עדיף תערובת של בקר והודו)
1 בצל גדול, קצוץ
6 שיני שום קצוצות
שמן זית לטיגון
2 עלי דפנה
1 כוס עלי בזיליקום טריים וקצוצים
מלח ופלפל שחור
לרוטב בשמל:
1 ליטר חלב
60 גרם חמאה
60 גרם קמח
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לבן
לרוטב עגבניות:
1 ק"ג עגבניות בשלות
5 שיני שום
עלי בזיליקום
מלח ופלפל שחור
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
  1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב קבוע, מורידים מהאש כשיש לנו עיסה חלקה.
  2. מרתיחים את החלב בתוספת המלח הפלפל ואגוז המוסקט, אחרי הרתיחה מוסיפים את עיסת הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (שלא יהיו גושים).
  3. מחזירים לאש ומבשלים כרבע שעה תוך כדי ערבוב, כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ושמים בצד.
  4. מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ושיני השום ומשחימים.
  5. מוסיפים את הבשר ומפוררים את היטב עם מזלג שלא ייווצרו גושים גדולים, ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מוסיפים את עלי הדפנה וממשיכים לטגן על להבה גבוהה עד שהבשר שחום ועסיסי מכל הכיוונים.
  6. מוציאים את עלי הדפנה ומניחים את הבשר בצד.
  7. מכינים את רוטב העגבניות: חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים אותן וקוצצים.
  8. מבשלים את העבניות בסיר גדול בתוספת שיני השום (קצוצות) ועלי הבזיליקום ממליחים, מפלפלים ומוסיפים כפית סוכר.
  9. מבשלים על להבה בינונית ומערבבים מידי פעם עד שהתערובת הופכת לעיסה אדומה/ירוקה סמיכה והמים מתאדים כולם.
  10. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית מלבנית. שופכים על התחתית מעט רוטב בשמל, ועליו עלי לזניה, עוד קצת רוטב בשמל, ועוד שכבת לזניה.
  11. מעל שמים בשר טחון, רוטב עגבניות, רוטב בשמל, עלי לזניה וחוזר חלילה. מסיימים בעלי לזניה ורוטב בשמל וניתן לפזר גבינה צהובה (מגורדת) למעלה.
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות צלזיוס במשך כ-35 דקות עד שהלזניה שחומה.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©