מרתיחים מים בסיר גדול. חולטים את עלי הלזניה, כל פעם כמה עלים למשך 5 דקות(לא יותר מידי רק שהיו גמישים, לא מבושלים) מוציאים ומיבשים על מגבת.
מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את הבשר הטחון ומועכים עם מזלג, כדי לפורר את הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה, העגבניות המרוסקות, האורגנו, המלח והפלפל מערבבים. מוסיפים מעט מים, מבשלים 5 דקות נוספות ומורידים מהאש.
מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים כל הזמן. מוסיפים את החלב ומערבבים תוך כדי עד שהרוטב חלק ללא גושים. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן.
מרכיבים את הלזניה: מניחים בתבנית פיירקס שכבה של עלי לזניה, עליה מניחים שכבה של בשר (משתמשים בחצי מכמות הבשר, יוצקים מעל מעט רוטב בשמל, ושוב מניחים שכבה של עלי לזניה וכו' חשוב לסיים למעלה עם רוטב בשמל ואפשר גם לגרר גבינות מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות.