ynet - בורגול ניסואז - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תוספות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  בורגול ניסואז

מתכון של פיליס גלזר. הבורגול הוא חיטה מלאה מבושלת, מיובשות וגרוסה, לכן אפשר לאכול אותו לאחר השרייה

בלבד במים.

ציון גולשים:  (46 מדרגים)

המרכיבים:

1 כוס בורגול בינוני או דק

מים רותחים עד כדי כיסוי

250 גרם (2 כוסות) שעועית ירוקה טרייה, חתוכה לפי ההוראות הנ"ל

2 בצלים סגולים קטנטנים, פרוסים דק (או אחד בינוני)

2 עגבניות בינוניות בשלות אך מוצקות, קצוצות גס או חתוכות לפלחים, בלי גרעינים

1/4 כוס זיתים שחורים קצוצים או שלמים

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית כתית מעולה

2-3 כפות מיץ מלימון (או חומץ בן יין אדום)

1 שן שום כתושה

פלפל שחור לפי הטעם

1/4 כפית חרדל מוכן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 1 כפות צלפים קטנים או גדולים קצוצים (לא הכרחי)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 ביצים קשות, רצוי אורגניות, חתוכות לרבעים לאורך

עוד אופציות לקישוט: 4-6 פילה אנשובי מגולגלים או שטוחים, קוביות גדולות של טונה משומרת מסוננת או טונה טרייה צרובה על מחבת, קוביות קטנות של פטה עזים או 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הבורגול בקערה גדולה, יוצקים פנימה כ-2 כוסות מים רותחים, ומעמידים בצד מכוסה כ-20-15 דקות (תלוי אם משתמשים בבורגול דק או בינוני), עד שהוא רך. אם הבורגול עדיין קשה אפשר להוסיף כמה כפות מים רותחים, לכסות ולהמתין עוד כ-5 דקות. אם הבורגול מוכן אך עדיין יש מים, מסננים. מפוררים עם מזלג לפני השימוש.
  2. בינתיים מכינים את יתר החומרים לסלט ומוסיפים את הכל מלבד הביצים לבורגול המוכן. מערבבים עם מזלג.
  3. בצנצנת עם מכסה מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט.
  4. מניחים את הביצים והאנשובי או הטונה למעלה ומפזרים פרמזן. אם לא מגישים מייד, שומרים חלק מהרוטב להרטיב את הסלט לפני ההגשה.

 

הערות:

אפשר להחליף את הבורגול גם בגרגרי חיטה שלמים שהושרו למשך הלילה ובושלו במים כדי כיסוי כשעה עד שהתרככו מספיק לאכילה. לאחר החג אפשר גם לקחת אותו לעבודה (אורזים את הביצים ו/או אנשובי/טונה/פרמזן בנפרד ומוסיפה אותם לפני האכילה). אוהדי ה-raw food יכולים להשתמש בשעועית ירוקה רגילה פרוסה דק או בשעועית שטוחה מזן חילדה, חתוכה לפרוסות באלכסון (ללא בישול). אם מעדיפים, אפשר לאדות את השעועית הטרייה לפני השימוש או להשתמש בשעועית ירוקה שלמה מופשרת ו/או מאודה, חתוכה לחצי.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©