אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  האינדקס  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  פאי תפוחים / טל יניב

ציון גולשים:  (108 מדרגים)
חומרים
לבצק:
300 גרם קמח
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
2 כפות מים קרים
למילוי:
1 ק"ג תפוחים מזן גראנד סמיט
50 גרם חמאה
5 כפות סוכר
1/2 כוס צימוקים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 כפות קורנפלור
2 כפות ליקר קלבדוס (לא חובה)
1 חלמון לזיגוג
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלסטיק, מערבבים את הקמח והחמאה עד שנוצרים פירורים.
  2. מוסיפים את המים וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל גוש בצק. אם עדיין נשארים פירורים מוסיפים כפית מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. בינתיים מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה והגרעינים וחותכים לפלחים (רצוי בעזרת מכשיר פשוט שחותך לשישיות ומגלען בו זמנית - יש בכל חנות לכלי בית). כדאי לזלוף מעט מיץ לימון על התפוחים שנחתכו כדי שלא ישחירו.
  4. במחבת רחבה, על להבה גבוהה מתיכים את החמאה. מוסיפים את התפוחים, מערבבים והופכים כדי שכל הצדדים יתבשלו. אחרי כדקה מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות. מוסיפים את הקלבדוס אם יש, ומערבבים עוד דקה. מסירים מהאש ומכסים.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית קפיצית ברוחב 24 ס"מ.
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים - שליש ושני-שליש. את החלק הגדול מרדדים בזהירות לבל יתפורר. הטכניקה כאן קצת בעיתית - יש לקמח את הבצק, המשטח והמערוך כל הזמן. ניתן להעזר בניילון נצמד - ראו בהערות. הבצק השטוח צריך להספיק לכסות את התבנית והשוליים. כדי להעבירו בקלות לתבנית אפשר לגלגל על המערוך ואז לשטחו מחדש מעל התבנית. מהדקים הבצק וגוזרים את עודפי השולים שנותרו מעל גובה התבנית. בעזרת מזלג יוצרים 6 חרירים בתחתית הבצק לקליטת אדים ונוזלים.
  7. יוצקים את המילוי על הבצק, ומפזרים מעל את הצימוקים, הקורנפלור וקליפת הלימון המגוררת. משטחים את שליש הבצק הנותר ומכסים את הפאי. מרטיבים מעט את שולי הכיסוי ומצמידים בעדינות לבצק שבתבנית. ניתן ליצור קישוטים משארית הבצק ולהדביקם מעל הכיסוי. טורפים את החלמון עם כף מים ומברישים מעל הכיסוי.
  8. מכניסים לתנור ל-45 דקות. רצוי להגיש חם עם גלידת וניל.
  9. הערות: רידוד בצק באמצעות נילון נצמד - פורשים יריעת ניילון נצמד בצורת ריבוע על משטח העבודה. מפזרים עליה מעט קמח, מניחים את כדור הבצק, מקמחים ומשטחים אותו מעט ביד ומניחים יריעה נוספת מעליו. מרדדים את הבצק דרך הניילון. אם למרות הכל הבצק מתפורר - לא להתיאש! אפשר להרטיבו במעט מים, ללוש מעט ולהניח לו להתקרר כחצי שעה ולנסות שוב.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות


צילום: דודו אזולאי






שני צמחוני

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
JumpStarter
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
as32-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©
 
פיקוד העורף התרעה במרחב:
    רשימת יישובים במרחב