אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  האינדקס  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  פצצת שוקולד / רוני ונציה

ה"צ'וקלט בומב" עשויה מוס שוקולד לבן על תחתית בצק שוקולד פריך, עם הפתעה של פירות יער צבעוניים במרכז, והכל מצופה בשוקולד מריר. בקיצור, חגיגת שוקולד אמיתית. זוהי עוגת הדגל של מסעדת "יאכט קלאב" המשקיפה לנוף מקסים של המרינה בהרצליה. המתכון, באדיבות השף קונדיטור גיא פרנקל, דורש השקעה מסויימת והותאם כאן לגרסה ביתית.

קרדיט: צילום: עומרי מירון
ציון גולשים:  (19 מדרגים)
חומרים (8 מנות)
לבסיס:
1 כוס פחות 2 כפות (125 גרם) קמח
4 כפות (25 גרם) קקאו
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
למוס:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר לבן משובח, קצוץ דק
3 חלמונים
1 חבילה (250 גרם) תערובת פירות יער קפואים ( לא מופשרים)
לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
כלים:
תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה
8 תבניות סופלה בקוטר 9 ס"מ, משומנות ומרופדות בעיגול נייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבסיס: בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הקקאו והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורים קטנים. מוסיפים את החלמון ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים ומניחים במקרר לשעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס). מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ. קורצים 8 עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים את העיגולים מעל לתבנית עם מרווחים ביניהם ואופים 12 דקות עד שהם יציבים, אבל עדיין רכים מעט למגע. מצננים בתבנית על רשת.
  3. אופן הכנת המוס: בסיר בינוני מביאים 1/2 כוס שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד הלבן, מסירים מהאש ומערבבים להמסה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מצננים בצד 20-15 דקות ומערבבים מדי פעם. בקערת מערבל מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה ומעט נוקשה..מקפלים 1/4 מהקצפת לתוך תערובת השוקולד הקרה, ואז מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת.
  4. אופן ההרכבה: ממלאים את התבניות במוס שוקולד לבן עד ל-2/3 גובהן. מניחים במקפיא כשעה וחצי, או עד שהמוס מתייצב מעט. שומרים את יתרת המוס במקרר. בעזרת כפית מעצבים גומה במרכז המוס (לא עד התחתית) וממלאים ב-1 כפית גדושה פירות יער. מכסים את התבניות ביתרת מוס השוקולד הלבן, מניחים מעל כל תבנית עיגול בצק, מכסים ומניחים במקפיא לכל הלילה עד שהמוס נוקשה.
  5. אופן הכנת הציפוי: בסיר בינוני מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה מעל לאש בינונית. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר, משהים דקה ומערבבים להמסה. מצננים לחום פושר. מוציאים את התבניות מהמקפיא ומשהים 3-2 דקות. מעבירים סכין קטנה מסביב לתבניות ומחדירים את חוד הסכין פנימה דרך השוליים לתחתית כדי לנתק אותה. הופכים על צלחות הגשה. מסירים את הנייר ויוצקים ציפוי שוקולד מעל ומסביב, ומחליקים יפה במרית מתכת. שומרים במקפיא, ומעבירים למקרר לריכוך, שעתיים וחצי לפני ההגשה.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות


צילום: דודו אזולאי






שני צמחוני

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
JumpStarter
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
as26-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©
 
פיקוד העורף התרעה במרחב:
    רשימת יישובים במרחב