אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  האינדקס  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תוספות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 סלט ירוק עם כבד פריך
 פלפלים ממולאים בסגנון בלקני
 קציצות טלה אפויות ברוטב טחינה

  פירה תפוחי אדמה מושקע / אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מתוך הספר "ששת"

קרדיט: צילום: מיכל לנרט
ציון גולשים:  (186 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה בגודל אחיד
מלח
100-50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס חלב חם
אופן ההכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם מים קרים ומלח עד לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה מיד ומצננים קלות.
  2. מקלפים, מועכים, ממליחים ומוסיפים חמאה בהדרגה ותוך כדי מעיכה.
  3. יוצקים חלב חם בהדרגה, תוך כדי ערבוב. מגישים מיד.

    גיוונים ופטנטים:

    - פטנט א': מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מצננים לגמרי, מקלפים, מחממים מחדש בתנור ומועכים. השיטה הזאת נוחה להכנה מראש, ובדרך מרוויחים ייבוש נוסף של הנוזלים.

    - פטנט ב': במקום לבשל את תפוחי האדמה במים, אופים אותם בתנור שחומם ל200- מעלות. מצננים קלות, מקלפים ומועכים. גם כאן אפשר לצנן לגמרי, לקלף ולחמם שוב לפני המעיכה.

    - פירה במרקם עדין: בתום ההכנה דוחסים את הפירה בעזרת כף או מרית מבעד למסננת רשת.

    - פירה לממהרים: מקלפים תפוחי אדמה ומקפידים לחתוך לגודל אחיד. מבשלים במים עם מלח, עד לריכוך. מסננים מיד. כדי להיפטר מעודפי הנוזלים, מחזירים לסיר, מייבשים על להבה נמוכה, ומועכים בתוספת חמאה וחלב.

    - פירה לפי רובישון: על כל קילו תפוחי אדמה מבושלים וקלופים, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי מעיכה 1/4 קילו חמאה קרה חתוכה לקוביות ו200-180- מ"ל חלב רותח בזילוף מבוקר. את המעיכה מבצעים, כשהסיר מונח על הכיריים (להבה מינימלית) ותוך כדי סיבוב הסיר ומעיכה נמרצת. קצת מייגע, אבל מפיק פירה במרקם מדהים.

    - פירה בצבעים: מוסיפים למחית את אחד הממרחים הבאים: פסטו, עגבניות מיובשות, טפנאד, מחית קארי או ממרח לימונים כבושים בפפריקה. מוסיפים 2-1 כפות לקילו פירה, טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד.

    - פירה זעפרן ולימון: משרים 10 חוטי זעפרן ב1/4- כוס ציר חם או בחלב חם, עד שהנוזל נצבע בצבע זהוב. מערבבים עם קילו פירה, יחד עם 3-2 כפות מיץ לימון טרי.

    - פירה עוקץ: מוסיפים 2-1 כפות רוטב חזרת לבנה לקילו פירה.

    - פירה עם בצל מטוגן: מטגנים בצל קצוץ בשמן או בחמאה, עד שהוא מזהיב היטב והופך פריך. מוסיפים לפירה ומערבבים או מפזרים מלמעלה.

    - פירה אביבי: בעונת השום הירוק טוחנים כמה גבעולים ומוסיפים.

    - פירה ירקרק: קוצצים רוקט או רשאד ומערבבים לתוך הפירה.

    - פירה עם ערמונים: מפזרים על הפירה המוכן קוביות של ערמונים קלופים (יש להשיג משומרים בוואקום).


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות


צילום: דודו אזולאי






שני צמחוני

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
JumpStarter
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
as23-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©
 
פיקוד העורף התרעה במרחב:
    למציאת מרחב ההתגוננות האישי שלכם »
    פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
    רשימת יישובים במרחב