אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  האינדקס  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תבשילים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  חמין מקרוני / שרי אנסקי , מתוך הספר "אוכל"

הוא מכונה גם חמין של קיץ, וטוב גם לחורף, לאביב ולסתיו. עוף ואטריות המשחימים לאיטם על שכבת תפוחי אדמה. אחד המאכלים הטעימים, המנחמים והאהובים עליי ביותר בעולם.

קרדיט: צילום: אלכס ליבק
ציון גולשים:  (360 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
4-6 כרעיים קטנות של עוף טרי( רצוי להפריד לשוקיים ולירכיים)
שמן תירס או חריע
2 בצלים בינוניים קצוצים
250 גרם (חצי חבילה) מקרוני או פסטה קצרה חלולה אחרת
250 גרם (חצי חבילה) פסטה שטוחה מסוג פטוצ'יני
מלח ופלפל שחור טחון
כפית פפריקה מתוקה
4 תפוחי אדמה בינוניים
4-6 ביצים (לא הכרחי)
נייר פרגמנט נייר אפייה או נייר כסף
אופן ההכנה
  1. שוטפים את חלקי העוף במים קרים ומנגבים היטב במגבת נייר. מחממים סיר גדול שאפשר להכניס לתנור. יוצקים לתוכו מעט שמן ומטגנים ואוטמים את חלקי העוף משני הצדדים (הם לא צריכים ממש להשחים אלא רק לשנות צבע). שומרים בצד. מטגנים באותו הסיר, ברבע כוס שמן, את הבצלים הקצוצים עד שהם מזהיבים, תוך כדי גירוד תחתית הסיר.
  2. בסיר אחר מבשלים יחד את שני סוגי האטריות, בהרבה מים עם מעט מלח, עד שהן חצי מוכנות, כלומר גמישות אבל לא ממש מבושלות, פחות ממה שנקרא בבישול פסטה אל דנטה (5-8 דקות). מסננים ומעבירים לסיר עם הבצל המטוגן. מוסיפים בנדיבות פלפל שחור. מצרפים את הפפריקה ומלח לפי הטעם ומערבבים. מעבירים את תערובת האטריות לקערה בצד ומנגבים את הסיר.
  3. מחממים את התנור ל 150 מעלות צלסיוס.
  4. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות עבות. מרפדים בהן את התחתית המשומנת של הסיר שבו טוגנו העוף והבצל. ממליחים מעט. על תפוחי האדמה משטחים שליש מכמות האטריות, עליהן מניחים את חלקי העוף ומכסים בשאר האטריות. שוטפים את הביצים ודוחסים אותן בין האטריות. משטחים בעזרת כף ויוצקים על האטריות חצי כוס מים חמים.
  5. גוזרים את נייר הפרגמנט לקוטר הסיר, משמנים את הנייר מעט ומכסים בו את האטריות (בלי כיסוי הנייר האטריות מתייבשות והתבשיל לא מצליח). סוגרים את הסיר במכסה ורצוי גם לעטוף את הסיר הסגור ביריעה גדולה של נייר כסף.
  6. מכניסים לתנור החם למשך 30-40 דקות. אחר כך מנמיכים את חום התנור ל 90-100 מעלות צלסיוס, ואופים 6-9 שעות. אפשר להכין על פלטת שבת.

    אפשר להכפיל את הכמויות, ורק להביא בחשבון שעל כל ½ ק"ג אטריות יש לצקת לסיר חצי כוס מים רותחים, לא יותר ולא פחות.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות


צילום: דודו אזולאי






שני צמחוני

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
JumpStarter
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
as23-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©