אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  האינדקס
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  עוגת שמרים במלית קרם שקדים / מיכל לוי-אלחלל

מומלץ להגיש אותה מיד בתום האפייה, אבל אפשר גם להקפיא. העוגה תופחת ובזמן האפייה עולה מעל דפנות התבנית - וכך נוצר ה"כתר" המפואר שעל ראשה

קרדיט: צילום: דני לרנר. סגנון: חנוך בר-שלום
ציון גולשים:  (17 מדרגים)
חומרים
לבצק:
1 כוס חלב
100 גרם חמאה מומסת
40 גרם שמרים טריים (או 15 גרם שמרים יבשים)
1/2 כוס מים
6 כוסות קמח
1 כפית מלח
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
למלית:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם אבקת סוכר
1 כוס שקדים טחונים
4 ביצים
3 כפות קמח
לציפוי:
1 כוס קמח
3 כפות סוכר חום
75 גרם חמאה
מעט מלח
1 כף חלב
להברשה:
1 ביצה טרופה
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ
אופן ההכנה
  1. הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת המערבל (או במעבד מזון). לשים בוו הלישה במהירות איטית כ-10 דקות, עד שנוצר בצק רך (אםהבצק לח מדי, מוסיפים מעט קמח). מכסים את הבצק במגבת לחה ומשהים לתפיחה כחצי שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. המלית: מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר כ-2 דקות, עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים את השקדים ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל, עד שהן נבלעות בבצק. מוסיפים את הקמח ומערבלים כדקה נוספת. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר, עד לשימוש.
  3. הציפוי: שמים את כל מרכיבי הציפוי במעבד מזון ומעבדים בהפעלות קצרות, עד שנוצרים "פירורים" (גם אם נוצרו גושים גדולים, זה בסדר - תמיד תוכלו לפורר אותם יותר לאחר ההקפאה). מעבירים לקערה ומאחסנים במקפיא.
  4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס), ומשמנים את התבנית בחמאה.
  5. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול ברוחב כ-45 ס"מ ובעובי שלושת רבעי ס"מ. מורחים את כל המלבן בשכבה דקה של קרם השקדים וחותכים אותו לרוחבו לרצועות ברוחב 6 ס"מ. מגלגלים רצועת בצק אחת ל"שבלול" כמעד עד תום הרצועה . כשנותרה רק פיסת בצק קטנה, מחברים את הרצועה הבאה וממשיכים לגלגל, מחברים כך את שאר הרצועות, עד שנוצר "שבלול" בצק גדול. מעבירים לתבנית, מכסים בבד לח ומתפיחים כ-25 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מברישים את הבצק התפוח בביצה (בעדינות) ומפזרים עליו את פירורי הבצק באופן אחיד. אופים 15 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים עוד 35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מומלץ להגיש טרי (אפילו חמים) באותו היום או לאחסן במקפיא מיד לאחר האפייה (עד חודש) ולחמם קצת לפני ההגשה.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות


צילום: דודו אזולאי






שני צמחוני

חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
רכילות
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
as34-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©