בראוניס נקראים בעברית חומיות, והגירסה שלפנינו היא של בראוני-
אקסטרה-פאדג' עשיר במיוחד. הדבר הכי טוב בבראוני הוא הפשטות שבהכנתו. רק דקות ספורות, ומה שבטוח, הוא נעלם תוך שניות.
 |
 |
| ציון גולשים: |  | (433 מדרגים) |
|
 |
 | חומרים |  |
|
 |
| 350 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ |
| 225 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות |
| 1.5 כוסות קמח |
| 1 כפית אבקת אפייה |
| 1/4 כפית מלח |
| 4 ביצים בטמפרטורת החדר |
| 1 כוס סוכר |
| 1 כפית תמצית וניל |
| 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס |
| כלים: |
|
| תבנית מרובעת בגודל כ 25X25 ס"מ, משומנת ומקומחת |
 |
 |
 | אופן ההכנה |  |
|
 |
 |
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
- שמים את השוקולד והחמאה בקערה בינונית, וממיסים מעל לסיר עם אדים (באן מארי).
מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בקערת מערבל שמים את הביצים, הסוכר והווניל, ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מורידים את המהירות לבינונית, יוצקים פנימה את תערובת השוקולד המומס, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- במהירות נמוכה מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, ומערבבים בקצרה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את האגוזים בעזרת מרית.
- יוצקים את התערובת לתבנית. אופים כ 45-40 דקות עד ששולי העוגה ניתקים מעט מהדפנות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים על רשת.
- אופן ההגשה: חותכים את הבראוניס לריבועים בגודל 6 ס"מ כל אחד. כמנה אחרונה חותכים לריבועים יותר גדולים, ומגישים עם גלידה או קצפת ורוטב שוקולד חם.
|
|
| |
|