מחממים את השמן במחבת טפלון עבה. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהבצל מזיע ומתפרק לטבעות. מוסיפים את שיני השום המעוכות ומזהיבים על להבה בינונית. זהירות לא לשרוף.
מרכזים את השום והבצל בערמה בתוך המחבת ומוסיפים את פרוסות הטונה. סוגרים את הטונה, דקה מכל צד בחום גבוה, תוך פיזור המלח והפלפל השחור מעל.
מפזרים את ערמת השום והבצל על הטונה במחבת, מעבירים לצלחות ומגישים מיד.
חשוב להקפיד לא לייבש את פרוסות הטונה, רק להלבין / לסגור מסביב ולהשאיר כ-1/3 אדום במרכז הפרוסה.
על המנה המוכנה, אפשר לסחוט מיץ מלימון או לחליפין לבזוק רוטב חריף מתוק לפי הטעם.