מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים 6 תבניות חרס שטוחות (בקוטר 12 ס"מ בערך) ב-1/2 כף משמן הזית.
מטגנים את הבצל ב-1 כף מהשמן עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוציאים מהמחבת לקערה גדולה.
מוסיפים את הבשר הטחון, תפוח האדמה המעוך, הפטרוזיליה, הבהראט, מלח ופלפל ולשים בידיים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבניות ומהדקים היטב. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות.
בינתיים, פורסים את העגבניות לפרוסות. מטגנים את הצנוברים בשמן הזית שנותר עד שהם מזהיבים קלות, מוציאים מהמחבת ומספיגים על מגבות נייר.
מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם כ-1/2 כוס מים, מיץ הלימון, השום שנותר, הפטרוזיליה, מלח ופלפל.
מרכיבים את הסינייה: מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים על הבשר 4-3 פרוסות עגבנייה לכל מנה. מחזירים לתנור ל-10 דקות. מוציאים מהתנור, יוצקים את רוטב הטחינה. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. זורים את הצנוברים ומגישים מיד.