ynet - קציצות בטטה ועדשים כתומות - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תוספות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  קציצות בטטה ועדשים כתומות / דגנית סולומון

שילוב מוצלח במיוחד של קציצות בטעם מתקתק־מתובל עם סלט ירקות ברוטב יוגורט חמצמץ מרענן.

ציון גולשים:  (36 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
3/4 כוס עדשים כתומות
500 גרם בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
מלח
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1/2 1 כפיות כמון טחון
1/2 1 כפיות כוסברה טחונה
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית זנגביל טחון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4-1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
1/4 כפית פלפל שחור
1/3 כוס קמח
2 ביצים
1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם מוזהבים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. שורים את העדשים בקערת מים למשך 30 דקות. מסננים ומעבירים לסיר. מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 10 דקות, מוסיפים לסיר כפית מלח ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות אבל עדיין שומרות על פריכות קלה. מסננים ומצננים במסננת.
  2. שמים את קוביות הבטטה בסיר (אפשר להשתמש בסיר העדשים), מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 15-20, עד שהבטטות מתרככות. מסננים ומצננים במסננת.
  3. בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת בינונית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב (נזהרים שלא ישחים). מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים כמון, כוסברה, קארי, זנגביל, כורכום, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה ומערבבים מעל להבה נמוכה במשך דקה. מסירים מהאש ומצננים.
  4. מעבירים את קוביות הבטטה לקערה ומרסקים אותן קצת במזלג או במועך תפוחי אדמה (בלי להפוך אותן למחית). מוסיפים עדשים, בצל מתובל, כוסברה קצוצה, פלפל שחור ו־½ כפית מלח. מערבבים היטב. צרים מהתערובת 20 קציצות עגולות שטוחות (מודדים 2 כפות לקציצה) ומסדרים אותן במגש. מכסים ומקררים במקרר במשך שעה.
  5. מפזרים קמח בצלחת אחת, טורפים את הביצים בצלחת שנייה, מפזרים את פירורי הפנקו בצלחת שלישית. מאבקים כל קציצה בקמח, טובלים בביצה ומצפים בפנקו. מסדרים את הקציצות במגש.
  6. מחממים שמן בעומק 4-3 ס"מ בסיר בינוני מעל להבה בינונית־גבוהה. מטגנים את הקציצות בשמן החם - 5-4 בכל פעם - עד שהן משחימות משני צדיהן. מוציאים את הקציצות מהשמן בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר. מגישים חם או פושר עם סלט ירקות ברוטב יוגורט מתובל בשום.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©