ynet - פטה פטריות - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מנות ראשונות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
לשימוש חד פעמי בלבד! שני צמחוני אוכל צרפתי פטה פטריות טופו סויה מוס שוקולד צילום: ראובן אילת
 

  פטה פטריות / הילה שוורץ ואורי קרן

המתכון הבא נכתב בהשראת פטה השמפיניון של מסעדת היוקרה הצמחונית-אורגנית Le Potager du Marais שברובע המארה בפאריס, המוכיחה כי אפשר להיות צמחוני ולא לוותר ולו כזית (או כבצלצל השאלוט) על מסורת הבישול הצרפתית.

ציון גולשים:  (5 מדרגים)
חומרים (20 מנות)
5 בצלים, לא גדולים (600 גרם)
3 סלסלות פטריות - 2 של שמפיניון ו-1 של פטריות חורש (פורטבלו)
4 שיני שום
שמן זית
6 צנימים מפרוסות נדיבות של חלה (אפשר להשתמש גם בלחם לבן)
5 כפות ברנדי משובח
6 כפות אבקת שמרי בירה (לא חובה)
2 כפות רוטב סויה
לתיבול: מלח, פלפל, טימין, אגוז מוסקט (לא חובה)
אופן ההכנה
  1. חותכים את הבצלים לחתיכות גסות ואת הפטריות לרבעים או פרוסות עבות. פורסים את שיני השום לפרוסות.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. מחממים כמות נדיבה של שמן זית בסיר רחב ושטוח, ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
  4. בינתיים, משרים את הצנימים בצלחת עמוקה שבה כוס מים וכף רוטב סויה.
  5. כשהבצל נעשה כמעט שקוף, מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים לטגן.
  6. כשהפטריות מטוגנות גם הן (לאחר כ-5 דקות) - סוחטים בידיים את הצנימים מהנוזלים ומוסיפים אותם למחבת במנות קטנות, תוך ערבוב.
  7. מתבלים ב-5 כפות ברנדי, מלח, פלפל שחור, כף שטוחה תימין (יבש או עלעלים של טרי) וחצי אגוז מוסקט מגורר/טחון (לא חובה). אם נותרו נוזלים, מטגנים עוד דקה או שתיים כדי לצמצמם. מכבים את האש, ומוסיפים את שמרי הבירה וכף רוטב סויה. אם אין לכם שמרי בירה, הוסיפו כף נוספת מהסויה.
  8. יוצקים רבע מהתערובת למעבד מזון ומוסיפים 2 כפות שמן זית כדי לשפר את המרקם. טוחנים ומעבירים את התערובת הטחונה לתבנית האנגליש קייק. חוזרים על התהליך עוד 3 פעמים, עד שכל התערובת נטחנה.
  9. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים למשך 45 דקות. מסירים את הכיסוי, ואופים למשך 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור. כשהפטה מתקרר מעבירים למקרר לכמה שעות טובות (עד שהוא מתמצק).
  10. הגשה: ניתן להגיש את הפטה בתוך התבנית, או להפוך את התבנית על מגש מאורך (הפטה יחליק בשלמותו ויישאר עומד ויפה). למען המסורת, מגישים בלוויית צנימים, חרדל דיז'ון (רצוי extra forte) ומלפפונים חמוצים ננסיים צרפתיים (קורנישון).
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©