ynet - לביבות קינואה סלק ועשבי תיבול אפויות - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מנות ראשונות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
לשימוש הכתבה בלבד! לביבות קינואה וסלק צילום: אריה פקר
 

  לביבות קינואה סלק ועשבי תיבול אפויות / אלומה בליליוס

לביבות בריאות אפויות שעובדות מצוין גם בתוך כריך עם טחינה.

ציון גולשים:  (13 מדרגים)
חומרים (30 יחידות)
1 כוס קינואה
1/2 כף שמן זית
3 סלקים בינוניים
6 כפות פירורי לחם (עדיפות מקמח מלא)
1 גזר מגורד
1/2 צרור כוסברה קצוצה (לא חובה למי שלא אוהב)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
5 גבעולים בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית זרעי כוסברה טחון
3 ביצים - מומלץ ביצי חופש
3-4 כפות שמן זית
2 ניירות אפייה
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הקינואה במים עם מסננת דקה ומעבירים לסיר. מוסיפים, במדויק, כוס מים אחת, 1/2 כף שמן ו-1/2 כפית מלח ומרתיחים כשהסיר סגור. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש להכי נמוכה ומבשלים למשך 20 דקות. מכבים את האש ורק אחרי 5 דקות פותחים את המכסה ו"פותחים", על-ידי ערבוב במזלג, את פתיתי הקינואה. מצננים. ניתן להכין כמה שעות קודם.
  2. מנקים היטב את הסלק, מעבירים לסיר, מכסים במים ובמכסה. מבשלים עד לרתיחה, משאירים להתבשל 5 דקות במשך הרתיחה ומכבים את האש. משהים את הסלק במים החמים כ-10 דקות. הסלק לא אמור להיות רך אלא להתרכך מעט.
  3. מקלפים את הסלק ומגררים במגררת הגסה.
  4. מגררים את הגזר (אין צורך לקלפו) ומעבירים לקערה יחד עם הסלק המגורר.
  5. קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הסלק והגזר. מוסיפים את הקינואה, התבלינים, פירורי הלחם והביצים ומערבבים. במידה והעיסה רטובה מאוד מוסיפים מעט פירורי לחם (בלי להגזים), העיסה צריכה להיות יחסית יציבה אך לא יבשה.
  6. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהעיסה (בערך כמות של 1 כף בהריון חודש שישי) - הדרך הנכונה היא ליצור מעין תערובת דחוסה במרכז כף היד כך שכל החומרים יתאחדו ומניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן ב-2-3 כפות שמן זית (מומלץ להכין 2 תבניות מרופדות מראש). אין צורך בלעצב את הלביבה, היא רק צריכה להיות דחוסה מספיק כדי שבזמן האפייה היא לא תתפרק. חוזרים על הפעולה עד גמר כל העיסה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
  8. מומלץ לאכול את הלביבה עם טחינה ביתית פיקנטית.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©