מלית: שורים את האורז במים למשך 15 דקות. מסננים ומניחים בקערה. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
כרוב: מסירים מהכרוב את העלים העליונים וחותכים את החלק המעוצה בתחתית עמוק ככל האפשר.
מרתיחים מים בסיר גדול. משקיעים את הכרוב ומרתיחים דקה או שתיים. מסירים את העלים החיצוניים ומשקיעים את הכרוב. אם העלים אינם רכים דיים ונוחים לעבודה – משקיעים כל עלה בסיר המים הרותחים לדקה-שתיים.
הרכבת המנה: משטחים עלה על משטח עבודה ומסירים את החלק המעוצה התחתון בעזרת סכין חדה. מניחים כף שטוחה מהמלית במרכז העלה ומקפלים את השוליים כך שנוצרת מעטפה מרובעת. מניחים את המעטפות על צד התפר וממשיכים עם יתר עלי הכרוב.
כשכל העלים מולאו, שופכים את המים מהסיר בו נחלטו העלים, יוצקים את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שמזהיב קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים 3 כוסות מים, את מיץ הלימון, הסוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מניחים את "חבילות" הכרוב ברוטב בזהירות. מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור 10 דקות נוספות. מגישים עם יוגורט או רוטב הולנדז.