מעולים במיוחד כארוחת בוקר, ליד שוקו, תה או חלב - אבל אפשר גם להפוך אותם לארוחה קלה של אחר הצהריים, ליד פירות.
|
|
ציון גולשים: | | (67 מדרגים) |
|
|
| חומרים (12 ריבועים) | |
|
|
1/4 2 כוסות (250 גרם) שיבולת שועל (קוואקר) |
1/2 כוס שקדים קלופים ופרוסים |
1 כוס (140 גרם) שבבי קוקוס |
40 גרם חמאה |
3/4 כוס (200 מ"ל) דבש או סילאן (דבש תמרים) |
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום (רצוי להשתמש בסוכר חום בהיר מסוג דמררה) |
1 כפית תמצית וניל |
קורט מלח |
1/2 כוס חמוציות |
1/2 כוס צימוקים |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- שמים במחבת גדולה את שיבולת השועל, הקוקוס והשקדים ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהמרכיבים מזהיבים קלות. מעבירים לקערה גדולה.
- באותה מחבת שמים את החמאה, הדבש, הסוכר החום, תמצית הווניל והמלח ומחממים מעל להבה בינונית-גבוה כמה דקות עד שהחמאה נמסה. מחממים תוך ערבוב 2 דקות נוספות, מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל. מערבבים לעיסה אחידה.
- מוסיפים לקערה את החמוציות והצימוקים ומערבבים.
- מעבירים את העיסה לתבנית, משטחים ודוחסים אותה היטב בידיים, כך שתתקבל שכבה אחידה. אופים 25 דקות, או רק עד הזהבה קלה – העיסה לא צריכה להתקשות לגמרי, אלא צריכה להיות עדיין רכה וגמישה קצת כשנוגעים בה בזהירות (אל דאגה, היא תתקשה כשתקרר).
- מוציאים מהתנור ומצננים קצת.
- אוחזים את נייר האפייה משני הצדדים, ומוציאים מהתבנית. מניחים כך, לצינון, למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, ורק אז חותכים לריבועים. שומרים בכלי אטום עד שבוע, או בכלי אטום במקפיא, עד חודשיים.
|
|
|
|