מנה שמוגשת פושרת בגלל תוספת הגבינה ונפלאה לערב קייצי. גבינת הריקוטה, התשובה האיטלקית לגבינות האחוזים שלנו, נהדרת עם פסטה. מאחר שהיא דלה בקלוריות (אבל עשירה מאוד בסידן), אפשר להתפרע עם הכמויות.
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מהמים.
בסיר שבו בושלה הפסטה מחממים מעט את השמן, מוסיפים את העגבניות המיובשות, הקישואים ועשבי התיבול ומקפיצים יחד דקה-שתיים.
מוסיפים את הפסטה ומקפיצים אותה בתערובת עד שהיא מתחממת מחדש. מתבלים היטב במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
מעבירים את הפסטה לקערה ומפוררים עליה את גבינת הריקוטה. קורעים או חותכים גס את עלי הבזיליקום ומוסיפים לקערה. מקפיצים יחד עד שמתערבב. זורים למעלה את הצנוברים ומגישים מיד.