(לתבנית פיירקס בגודל 25X22 לערך):
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בכף שמן זית.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב על אש גבוהה.
- מוסיפים בצלים סגולים פרוסים ומטגנים עד להזהבה בינונית.
- מוסיפים פרוסות קישואים ו-2 כפות שמן זית ומטגנים עד להזהבה בינונית.
- מוסיפים שורש סלרי קצוץ/מגורר, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך 3 דקות עד להתרככות מספקת.
- מעבירים את כל הירקות למסננת מעל צלחת, להגרת נוזלים.
- בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרף ידני (או מעבדים במעבד מזון): גבינה צהובה מגוררת, גבינה בולגרית, לבּנה עיזים, ביצים וזעתר, עד לקבלת עיסה חלקה. אם רוצים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, אך בעקרון אין צורך במלח משום שהגבינות מספיק מלוחות ואין צורך בפלפל משום שעושר טעמי הירקות והזעתר מספיק בהחלט.
- מערבבים את הירקות עם הבלילה.
- מוסיפים קמח ללא גלוטן ומערבבים.
- יוצקים לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור החם. אופים כחצי שעה או עד להתייצבות טובה והשחמה נאה. מוציאים, מצננים כעשר דקות ומגישים.