ynet - במיה עם עגבניות חמות וטחינה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תבשילים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  במיה עם עגבניות חמות וטחינה / מיכל וקסמן

ציון גולשים:  (64 מדרגים)
חומרים (1 מנה)
לבמיה:
250 גרם במיה
סיר עם מים
1 כפית מלח גס
לעגבניות:
1/2 ק"ג עגבניות שרי בשלות ומוצקות פרוסות לפרוסות עבות
1 שן שום פרוסה דק
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות דקות (או יותר אם אוהבים ממש חריף)
2 כפות שמן זית
קורט נדיב של מלח גס
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית איכותית
קורט מלח גס
מעט מיץ לימון סחוט טרי
מים לערבוב הטחינה (הכמות תלויה בסמיכות שתרצו)
אופן ההכנה
  1. הבמיה: שוטפים היטב את הבמיה. מייבשים מעט. חותכים את הקצה הקשה של הבמיה. מניחים את הבמיות החתוכות בסיר וממלאים במים עד לכיסוי מלא שלהן. מכסים ומביאים לרתיחה. ממליחים ומבשלים ברתיחה 3-4 דקות או עד שהבמיה רכה אבל עדיין נגיסה ולא סמרטוטית (אל-דנטה) ושומרת על צבעה הירוק הזרחני. מסננים את הבמיה מהמים ומכינים את העגבניות.
  2. העגבניות: בסיר או במחבת רחבה מחממים שמן זית עם פרוסות הפלפל החריף. מטגנים את הפלפל עד שהוא מקבל צבע ירוק זרחני. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים עגבניות ומטגנים על אש גדולה עד שהעגבניות מתרככות ומתחילות להפוך לרוטב. ממליחים. מבשלים 4-5 דקות נוספות. מתקנים תיבול ומורידים מהאש.
  3. הטחינה: בקערה גדולה מערבבים טחינה, לימון ומלח, עדיף בעזרת מטרפה גדולה. מוסיפים בהדרגה מעט מים ומערבבים היטב. בכל פעם מוסיפים עוד מעט מים עד שהטחינה מתרככת ומקבלת מרקם אחיד וקטיפתי. היזהרו מהוספה של יותר מדי מים בבת אחת. בשלבים הראשונים הטחינה מתגבשת ומתפרקת ונהיית קשה לערבוב אבל האיחוד שלה נעשה פתאום ואם הוספתם יותר מדי מים היא תהיה דלילה ותפלה. היות והטחינה היא הבסיס התחתון למנה הזו, תרצו אותה סמיכה מאוד ולא נוזלית, כך שאפשר יהיה לגלגל אותה בעזרת כף על צלחת כמו שמגלגלים חומוס. אני משתמשת בטחינת הר ברכה של השומרונים שהיא בעיני הטחינה הטובה ביותר. היא טעימה כמו שהיא, אפילו בכפית ישר מהקופסה. תל-אביביים יוכלו להשיג אותה בדוכני הדגים המלוחים בשוק הכרמל וגם בדוכן של אנשי הזית בשוק האיכרים בנמל.
  4. מפגישים את כולם בצלחת: משטחים את הטחינה בצלחת בתנועת גילגול ומייצרים מין שלולית סמיכה שתשמח לקלוט אליה את העגבניות החמות. מעל העגבניות מניחים את הבמיה המסוננת. מגישים מיד עם או בלי לחם או פיתה.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©