|
|
עוגת תפוחים עם פרחים / עודד רז
| | | ציון גולשים: | | (3 מדרגים) |
| |
| חומרים | |
|
| המרכיבים: | | 2.25 כוסות קמח | 2 כוסות סוכר דמררה | 2.5 כפיות (שקית) אבקת אפיה | 1/2 כפית מלח | 1 כפית קינמון | 200 גרם חמאה, מותכת | 1/2 כוס ריבה (איזה שבא לכם) | 6 ביצים | 7 תפוחי עץ (מומלץ: הגרני סמית' הירוקים), קלופים | 2 כפות עשבי תבלין, שטופים וקצוצים דק (נענע, מרווה, מליסה, לואיזה, זוטה, לבנדר, גרניום לימוני, או כל עשב תבלין חביב עליכם) | כף יד מלאה בפרחים אכילים, שטופים (ורד, רוזמרין, מרווה, תימין, מליסה, לבנדר, קמומיל, אמנון ותמר, שן הארי, חמציץ, או כל פרח טעים ובלתי רעיל שאתם מזהים) | לשטרויזל (פירורי בצק לקישוט): | | 3 כפות (20 גרם) קמח | 50 גרם חמאה | 50 גרם סוכר | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- מערבבים את מרכיבי השטרויזל ויוצרים כדור בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקפיא עד שיגיע תורו, רגע לפני האפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל יתר המרכיבים, פרט לתפוחים, עשבי התבלין והפרחים.
- מערבבים את עשבי התבלין והפרחים ומחלקים לשתי ערימות. מערבבים ערימה אחת עם הבלילה שבקערה.
- מרחיקים את ליבות תפוחי העץ וחותכים את התפוחים לקוביות. מוסיפים גם אותן לבלילה. את הליבות, אגב, אפשר להוסיף לסיר בבישול ריבה. יש בהן פקטין שיעזור להקריש אותה.
- מעבירים את הבלילה לתוך תבנית אפייה גדולה מצופה בנייר אפייה ומעליה מפזרים את ערימת הפרחים והתבלינים השניה.
- בעזרת פומפיה גסה גוררים את כדור השטרויזל מעל לעוגה. לא שוכחים להוריד ממנו את הניילון קודם לכן.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מ"צ כ-25-30 דקות.
- בהגשה מפזרים על העוגה כמה פרחים רעננים. לצד העוגה מכינים סירופ קרמל עם עלי מרווה, שישתלב עם עשבי התבלין שבעוגה, או שמכינים רוטב מאייריש קרים ושמנת מתוקה.
| | | |
| |