ספק קומפוט, ספק מרקחת חגיגית - קינוח קל עם דובדבנים שכמו שקשוקה, מגישים ישר מהמחבת, עם בריוש או מאפה שמרים לניגוב.
ציון גולשים:
(7 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
50 גרם חמאה
3 כפות סוכר
400 גרם דובדבנים טריים שטופים (בערך 2 כוסות)
מיץ מ-1/2 לימון
קורט קינמון
1/8 כפות תמצית שקדים (לא חובה)
להגשה:
1 מיכל שמנת חמוצה
קינמון
חופן שקדים, קלויים קלות במחבת יבשה וקצוצים גס
1-2 כפיות של ליקר אמרטו (לא חובה)
אופן ההכנה
מגלענים את הדובדבנים.
מחממים מחבת ברזל כבדה על להבה בינונית וממיסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר, הדובדבנים, מיץ לימון, קינמון ותמצית השקדים, אם משתמשים. מערבבים בכף עץ את התערובת המבעבעת ומבשלים את הדובדבנים עד שהם מגירים נוזלים ועטויים זיגוג מבריק, כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
בקערית קטנה טורפים את השמנת החמוצה עם ליקר השקדים, אם משתמשים, ובעזרת כף יוצקים מעל הדובדבנים המזוגגים.
מפזרים מעט קינמון ושקדים קלויים ומגישים מייד לצד בריוש, שיהיה עם מה לנגב.