ביסקוטי מתובלים היטב, מעניינים וטעימים מאוד מאוד. שימו לב לכך שהמתכון מצריך אפייה כפולה, עם המתנה ארוכה ביניהן. אין לוותר על הצינון הארוך אחרי האפייה הראשונה, משום שהפרוסות תמעכנה בחיתוך/תחתכנה בצורה לא יפה. מומלץ לחתוך את הדבלים בסכין חדה ולא במעבד מזון, לקבלת תוצאה אסתטית יותר.
|
|
ציון גולשים: | | (21 מדרגים) |
|
|
| חומרים (-5 מנות) | |
|
|
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח |
קורט מלח |
1 כפית אבקת אפייה |
קורט ציפורן טחון |
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי או טחון |
1/2 כוס + 1-2 כפות (120 גרם) סוכר |
גרידת קליפת תפוז גדול |
1/2 כפית תמצית וניל איכותית |
1 ביצה L |
2 חלמונים מביצים L |
5 (100 גרם) דבלים גדולות (תאנים מיובשות), חתוכות לרצועות דקיקות |
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז טבעיים, קלופים |
עזרים: מיקסר, נייר אפייה, סכין מסור (סכין משוננת גדולה) |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים תנור ל-155 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה, מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים קמח, מלח, אבקת אפייה, ציפורן ואגוז מוסקט בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית במשך שניות ספורות עד לאיחוד.
- מוסיפים סוכר, גרידת קליפת תפוז ותמצית וניל ומערבלים במהירות בינונית במשך שניות אחדות.
- מוסיפים ביצה ושני חלמונים ומערבלים במהירות בינונית עד לאיחוד. נמנעים מעיבוד יתר, כדי שהבצק לא יהפוך דביק.
- מוסיפים דבלים ואגוזי לוז ומערבלים במהירות איטית במשך שניות אחדות. שוב, נמנעים מעיבוד יתר.
- מקמחים את הבצק במעט מאוד (כף, לערך) קמח כדי להוציאו מקערת המיקסר. מוציאים ומניחים על התבנית המרופדת בנייר אפייה.
- מעצבים צורת מלבן באורך של כמעט אורך התבנית וברוחב 5 ס"מ.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-25 דקות או עד להזהבה בינונית והתייצבות. מוציאים ומצננים בטמפ' החדר כ-3 שעות עד לילה.
- עם תום הצינון מחממים תנור ל-150 מעלות.
- פורסים את המאפה בעזרת סכין מסור לפרוסות דקיקות ככל שניתן, 2-5 מ"מ. אם הפרוסות מתפרקות בחיתוך, חותכים בעובי גדול יותר. מניחים את הפרוסות על גבי תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהפרוסות זהובות מאוד ויציבות מאוד. מוציאים ומצננים. מאחסנים בקופסה סגורה היטב או מקפיאים.
|
|
|
|