עוגת שוקולד בחושה עם שוקו-צ'יפס: כשרה לפסח, קלה להכנה, רכה ונימוחה, שגם ילדים יאהבו.
|
|
ציון גולשים: | | (50 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
100 גרם חמאה, קרה או רכה - לא משנה |
100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות |
1/2 כוס (100 גרם) סוכר |
3 ביצים (150 גרם) גודל S-M |
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים |
3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים |
2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור |
2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי |
1 כפית שטוחה אבקת אפייה (כשרה לפסח, אם אתם מקפידים) |
70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מכינים באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים אקראית עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומניחים לצינון, כ-10 דקות.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית (תבנית אינגליש באורך 27-28 ס"מ). אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.
- מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.
- בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.
- מקפלים בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, יוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.
|
|
|
|