אופציה מוצלחת לארוחת חג השבועות.
|
|
ציון גולשים: | | (9 מדרגים) |
|
|
| חומרים (6 מנות) | |
|
|
1 ק"ג סלמון טרי, ללא עור, חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ |
200 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות דקות |
2 בצלים סגולים, קצוצים דק מאוד |
2 שיני שום, כתושות |
6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק |
100 גרם חמאה (חג או לא?) |
2-3 כפות שמן זית |
1 קופסת שמנת מתוקה |
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים |
1/2 כוס חלב |
500 גרם פסטה (אני השתמשתי ב-festonati מס' 22 של Dececco, התחלתי לחבב אותה בזמן האחרון) |
מלח ופלפל שחור |
מעט פפריקה חריפה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- הכי חשוב באופן ההכנה הוא טיגון קל מאוד של הסלמון, משום שהוא עובר גם בישול קצר אחר כך ואין דבר מעצבן יותר מסלמון טרי מבושל יתר על המידה: מתבלים את קוביות הסלמון במלח, פלפל ופפריקה ומניחים בצד.
- בשמן זית וחמאה מזהיבים את הבצל הסגול, מוסיפים את השום, קוביות הסלמון ומחצית מרצועות הסלמון המעושן. בוחשים בעדינות כ-2 דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה, חלב וחרדל, מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות.
- במקביל מבשלים ומסננים את הפסטה.
- מניחים בכל צלחת פסטה מבושלת ועליה כף גדושה של הרוטב. מקשטים בבצל ירוק ובשארית רצועות הסלמון.
|
|
|
|