ynet - ביצה עלומה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ארוחות בוקר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  ביצה עלומה / רפי אהרונוביץ'

ציון גולשים:  (34 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
4 ביצים
מעט מלח
מים
1 כף חומץ
אופן ההכנה
  1. בסיר שטוח או סוטז מרתיחים מים בגובה של כ-4-5 ס"מ. מוסיפים את החומץ ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה מאוד, מה שהצרפתים קוראים "אש מלטפת", כשהמים רותחים בבועות קטנות.
  2. שוברים כל ביצה לתוך כוס בזהירות שללא תתפרק ומחליקים אותה לתוך המים. זה לוקח בערך 4-5 דקות עד שרואים שהחלבון נקרש ומתקשה, אך החלמון בפנים יישאר רך. זה כל הטריק.
  3. בכף רשת מוציאים ומייבשים על מפית נייר. אם אנחנו רוצים להשתמש בביצה העלומה מיד - שזה, אגב, הכי כיף מאחר והיא לוקחת רק מספר דקות הכנה - מוציאים אותה למי קרח לדקה, מייבשים ומגישים. אבל ישנו גם הטריק המאפשר לשמור אותן במקרר מוכנות בתוך קערה עם מים קרים, או אז מחממים אותן כדקה-שתיים במים חמים לפני ההגשה. לא מומלץ לשמור לאורך זמן במקרר ביצים עלומות, שכן החלמון בפנים נוזלי וזה לא הכי בריא. מקסימום יום.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©