ynet - געפילטע פיש כהלכתו - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

חג ומועד
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  געפילטע פיש כהלכתו / שמיל הולנד

ציון גולשים:  (67 מדרגים)
חומרים
ראשים, אידרות ועור מ-2 עד 2 וחצי ק"ג קרפיון
3 בצלים גדולים קלופים ושטופים
5 גזרים בינוניים קלופים
2 שורשי פטרוזיליה
1/2 כף פלפל שחור שלם
1/2 כפית פלפל אנגלי שלם
1 צרור פטרוזיליה
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2.5 ליטר מים
למלית:
1 ק"ג פילה קרפיון נקי ללא עצמות וראש (מתקבל מ-2 עד 2 וחצי ק"ג דג)
2 כפות גדושות קמח מצה
1 כף קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים)
4 שקדים מרים טחונים (לא הכרחי)
1/2 כף פלפל שחור
כפית מלח
2 בצלים שלמים שבושלו בציר
2 כפות סוכר
1 גזר שבושל בציר
1/2 כוס מציר הדגים
2 ביצים
דג למילוי:
1 קרפיון שלם שהוצאה אידרתו (לבקש להוציא את האידרה ולהשאיר את הדג שלם) או קרפיון מומלח פרוס למילוי
אופן ההכנה
  1. מתחילים בציר: מבשלים את כל מרכיבי הציר למעט צרור הפטרוזיליה. כשמגיע לרתיחה, מנמיכים להבה ומקפים את הקצף. מבשלים על סף רתיחה במשך שעה וחצי. מכבים את האש ומוסיפים את צרור הפטרוזיליה, שולים את הבצלים והגזרים ומניחים בצד. מסננים את הציר מן העצמות והירקות הנוספים ונפטרים מהם. טועמים ומתקנים תיבול במלח, פלפל וסוכר.
  2. עכשיו מכינים את המלית: טוחנים את פילה הדגים במטחנת בשר (אין להשתמש במעבד מזון! אם אין מטחנת בשר ניתן לבקש ממוכר הדגים לטחון). יחד עם בשר הדגים טוחנים גם את הבצלים והגזר המבושלים והשקדים המרים. לשים את העיסה לפחות רבע שעה כדי לשחרר את החלבון (העיסה הופכת לדביקה).
  3. מוסיפים את קמח המצה, קמח השקדים (מתוקים ומרים), ביצים, הציר, מלח, פלפל וסוכר וממשיכים ללוש לתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר ל-4 שעות לפחות (ואפשר ללילה שלם).
  4. ממלאים בתערובת את הדג השלם ללא האידרה או את פרוסות הדג. יוצרים משאר התערובת קציצות שטוחות.
  5. מחממים את הציר המסונן בסיר רחב, מכניסים לתוך הציר בזהירות את הדג השלם או פרוסות הדג ואת הקציצות. מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה על סף רתיחה במשך שעה. מסירים מהאש, נותנים לדג להתקרר בתוך הציר ומוציאים לכלי אחסון.
  6. מסננים את הציר ומכניסים למקרר את הדג לחוד ואת הציר לחוד ללילה שלם.
  7. למחרת, פורסים בזהירות את הדג הממולא בסכין ארוכה וחדה. פורסים את הגזרים לטבעות ומקשטים כל חתיכה בעיגול גזר.
  8. מגישים עם כף ציר קרוש וחזרת אדומה.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©