תבשיל פאייה עם עוף, נקניקיוןת צ'וריסוס ופלפלים צבעוניים
|
|
ציון גולשים: | | (17 מדרגים) |
|
|
| חומרים (6 מנות) | |
|
|
1/4 כוס שמן זית |
6 כרעיים של עוף, מחולקים כ"א ל-3 |
4 נקניקיות צ'וריסוס חתוכות כ"א ל-3 |
3-4 שערות זעפרן שרויות במעט מים חמים |
1 קופסה עגבניות מרוסקות |
5-6 שיני שום קצוצות |
2 בצלים קצוצים |
3 כוסות אורז עגול קצר |
4-5 כוסות ציר עוף |
1 כוס יין לבן |
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות |
2 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות |
1 פלפל חריף קטן, קצוץ דק מאוד ללא גרעינים |
מלח ופלפל |
לקישוט: |
|
1 לימון שלם פרוס לפלחים דקיקים |
צרור פטרוזיליה קצוצה דק |
6-7 גבעולי בצל ירוק קצוצים |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים את שמן הזית במחבת, מתבלים את נתחי העוף ומשחימים היטב. מוציאים, מניחים בצד ומכסים.
- מוסיפים למחבת את הבצל, שום וצ'וריסוס ומטגנים מספר דקות. מוסיפים פלפלים ועגבניות ומבשלים עוד מספר דקות.
- מוסיפים את האורז והזעפרן המסונן ומערבבים 5-6 דקות על מנת שהשומן (משמן הזית והצ'וריסוס) ייספג באורז. מוסיפים את היין וציר העוף, מערבבים בעדינות ומשטחים.
- מניחים את העוף בחזרה על גבי האורז. מכסים, מבשלים כ-30-40 דקות על אש קטנה. במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים רותחים או יין לבן חם. מכבים, וכמו כל תבשיל אורז, משאירים עוד 10-15 דקות מכוסה. מפזרים מלמעלה את פלחי הלימון, פטרוזיליה ובצל ירוק ומגישים.
|
|
|
|