ynet - פרצלס רכים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לחם ומאפים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  פרצלס רכים / חן שוקרון

ציון גולשים:  (13 מדרגים)
חומרים (8 מנות)
1/2 4 כוסות (630 גרם) קמח
2 כפות (30 גרם) סוכר חום בהיר
1/2 2 כפיות (15 גרם) מלח
1/4 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
70 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
לבישול:
3 ליטר מים
4 חבילות (200 גרם) אבקת סודה לשתייה
לציפוי:
1 ביצה טרופה יחד עם כף מים
מלח גס
אופן ההכנה
  1. לקערת המיקסר מנפים את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להטמעה. מפעילים את המיקסר יחד עם וו הלישה, מוסיפים את קוביות החמאה ואת המים עד להיווצרות בצק. לשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד וגמיש. אם הבצק דביק מידי ונדבק לתחתית הקערה מוסיפים עוד כף אחת או שתיים של קמח ולשים היטב.
  2. משמנים את הקערה ומגלגלים בה את הבצק, כך שיצופה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים למשך כשעה וחצי או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות ומביאים לרתיחה את המים בסיר גדול ורחב יחד עם הסודה לשתייה.
  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (כ-135 גרם לכל חלק). יוצרים מכל חלק חבל דק וארוך בעובי אחיד של כ-1 ס"מ. יוצרים מהחבל צורת U ומצליבים את הקצוות כלפי מטה. מצליבים את הקצוות שוב אחת כנגד השנייה. מהדקים את הקצוות היטב לבצק על מנת שלא יפתחו במהלך הבישול והאפייה. מניחים את הבצק המעוצב בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכינים תבנית אפייה נוספת עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן או מוברש בשכבה דקה של שמן.
  5. מבשלים את הפרצלס במים המבעבעים למשך כ-30 שניות, עד שהבצק צף כלפי מעלה ותופח מעט. בכל פעם מבשלים פרצל אחד או שניים. מוציאים בעזרת תרווד ונותנים לשארית המים לטפטף חזרה לסיר.
  6. מניחים את הבצק המבושל בתבנית עם נייר האפייה המשומן, מברישים היטב בביצה טרופה ובוזקים מעט מלח גס. אופים כ-11 דקות או עד שהפרצלס מזהיבים. מצננים לפני שמפרידים מנייר האפייה.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©