מפרידים את הכרובית לפרחים וחולטים אותם במים חמים ומלח ל-4-5 דקות. הכרובית צריכה להישאר פריכה ולא רכה. מעבירים את הכרובית לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול של הכרובית. לאחר הקירור קוצצים את הכרובית דק בעזרת סכין ולא בעזרת מעבד מזון.
מעבירים לקערה את הכרובית, גבינה צפתית, פירורי לחם, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת הידיים עד שהם הופכים לעיסה דביקה יחסית. בודקים שהעיסה יציבה דיה כדי שיהיה ניתן ליצור כדורים. במידה והעיסה יבשה מדי מוסיפים ביצה. במידה והעיסה רטובה מדי (לא דביקה) מוסיפים בכל פעם כף פירורי לחם.