4 עגבניות חלוטות ומקולפות, חתוכות לקוביות ללא הגרעינים
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
5 שיני שום פרוסות
צרור עלי בזיליקום מופרדים ושטופים
פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
שמן זית
אופן ההכנה
הניוקי: מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים והמלח עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו. טוחנים במעבד מזון את בשר החצילים ללא הקליפה ומוסיפים לתערובות. מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
הרוטב: במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים את השום ופלפל חריף ומטגנים על להבה נמוכה, מוסיפים את עלי הבזיליקום, העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הרסק והמים, מתבלים ומבשלים לעוד כ-10 דקות.