משרים את הבורגול במים למשך כ-20 דקות עד שהוא מוכן לאכילה.
מערבבים בקערה גדולה את הבצל, הפטרוזיליה והנענע, מוסיפים 1/4 כוס שמן הזית, 1/2 מכמות מיץ הלימון מתבלים במלח. מערבבים היטב.
קוטמים את קצוות המלפפונים ובעזרת כפית פריזאית (או כל כפית שנוחה לכם) מרוקנים את תוך המלפפונים, בזהירות שלא לפצוע את המעטפת, כך שנוצר גליל מרוקן של מלפפון.
מוסיפים לתערובת הבצל, הפטרוזיליה והנענע את הבורגול, תוכן המלפפונים והאגוזים, ומוסיפים את שארית שמן הזית, הלימון ומתבלים במלח לפי הטעם. במידה ורוצים, אפשר להוסיף עוד לימון.
מעמידים את גלילי המלפפון וממלאים היטב כל אחד - כדאי לדחוס היטב.
לפני ההגשה פורסים פרוסות עבות של מלפפון עם מילוי ומגישים.