את עוגת הגזר שלנו אפשר לעשות גם עם תפוחים, קישואים, או דלעת, עם או בלי גרעיני חמניות
|
|
ציון גולשים: | | (98 מדרגים) |
|
|
| חומרים (2 מנות) | |
|
|
1.5 כוסות שמן תירס |
2.25 כוסות קמח לבן |
1.5 כוסות סוכר |
1.5 כפיות קינמון |
1.5 כפיות ג'ינג'ר טרי מרוסק |
1/2 כפית אגוז מוסקט |
1.25 כפיות אבקת סודה לשתיה |
1.25 כפיות אבקת אפייה |
100 גרם אגוזי מלך |
100 גרם צימוקים |
5 ביצים |
400 גרם גזר מקולף ומגורר גס |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- שוברים את הביצים לתוך קערה ומוסיפים את הסוכר. מקציפים במהירות גבוהה בדיוק 7 דקות.
- מוסיפים את כל השמן בבת אחת ומקציפים עוד 3 דקות במהירות גבוהה.
- מוסיפים את הקמח וכל התבלינים ומערבלים במהירות נמוכה עד שאין גושים, בערך דקה וחצי.
מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים
- מחממים תנור ל –175 מעלות צלזיוס. אם יש לכם ניר אפייה, מרפדים את שתי התבניות, בבסיס וגם בדפנות, ולכל תבנית יוצקים חצי מן התערובת. אם אין – משמנים את התבנית במעט שמן ולתוכה יוצקים מחצית מן התערובת.
- אופים על רשת במרכז התנור, 50 דקות, ואז בודקים בעזרת קיסם עץ אם העוגה מוכנה. מחדירים את הקיסם למרכז התבנית. אם הוא יוצא יבש, זה מוכן. אם לא – יהיה מוכן בעוד 5 דקות.
- טיפ: במקום גזר, 500 גרם קישואים מגוררים, עם הקליפה, או 300 גרם תפוחי עץ מגוררים או 400 גרם דלעת – לא מבשולת אבל מגוררת. ואפשר גם לקשט בגרעיני חמניות קלופים מלמעלה, אבל באמת שלא מוכרחים.
|
|
|
|